måndag 24 december 2018

4 intervaller på vardera 4 minuter - sju ggr på 7 dagar och God Jul

På dag tre av mitt test av hur effektiva 4x4 minutersintervaller är kunde jag fastställa ett utgångsvärde på 358 watt med rätt puls.

Har du missat mina tidigare tankar kring detta så finns det här:

4x4 minutersintervaller är det enda du ska träna!

Sanningarna om 4-minutersintervaller

4x4 - Att hitta din egen intensitet

Nu var det dags för 4x4 för fjärde dagen i rad. Helt klart behövdes lite mer vilja vid detta fjärde pass och benen var allt annat än pigga. Men bara jag orkade igenom passet var det vila på den femte dagen. Trots att jag höjde intensiteten till 361 watt nådde jag målet för dagen.

I och med att jag planerat att mitt test skulle innebära 7 pass med fyror på en vecka och samtidigt ha en vilodag skulle det en av dagarna bli dubbla intervallpass. Tufft, helt klart.

Så efter en vilodag väntade alltså två pass med 4x4 minuter. Ett pass på eftermiddagen och ett pass på kvällen stod på programmet. Det gick helt okej faktiskt och snittet för de 32 minuterna denna dag landade på 364 watt.

Nu hade jag alltså genomfört 6 intervallpass på sex dagar och det hade gått över förväntan även om benen var trötta. Den stora utmaningen var den inbyggda nervositeten och tvivlen inför varje pass.
Skulle jag klara intervallerna som planerat eller skulle mitt träningspass haverera idag? Det ledde till att träningarna ofta genomfördes senare på dagen än planerat då jag drog mig för att sätta igång.

Ja, då var det alltså bara ett pass kvar så hade jag klarat 7 intervallpass på sju dagar. Men skulle jag nöja mig där?! Häng med så får du se.
Detta var ett tag sedan då jag presenterar en serie kring 4x4 och vad som händer. Vissa delar i dåtid, andra i nutid och kanske också framtid.

För att inte missa fortsättningen, gilla gärna min sida.

Idag är det Julafton och vi har nu haft vårt traditionsenliga morgonfika och senare idag firar vi jul med släkten hemma hos mor och far.

Innan dess ska jag hinna med lite träning. Det känns lite spänt. Benen är lite trötta här i soffan, men förhoppningsvis piggnar de till så jag klarar träningsmålet för dagen. Jag gillar verkligen inte misslyckade träningar. Jag hoppas på det bästa.

Sedan önskar jag er alla en riktigt GOD JUL

4 kommentarer:

Min blogglista