onsdag 7 mars 2018

Musklerna gillar inte tempohojen

Efter en vecka på Gran Canaria kom vi hem i lördags eftermiddag. Därmed blev det också träningsvila.

På söndagen handlade mycket om att packa upp och städa undan efter resan. Ja, sedan var det dags att börja planera lite för utesäsongen som inte är så långt borta. Även om minusgraderna och mängden snö tyder på annat.

Planeringen innebar att jag tvättade och servade både min tävlingsracer och min tempohoj som stått orörda sedan i september. Det tog några timmar att fixa, men till slut var jag klar.

Tävlingsracern åkte upp på väggen, medan tempohojen åkte in i den ena trainern. I den andra placerade jag min utlandscykel som också brukar vara min trainerhoj.
Mina snabba fina fartvidunder i samband med en tävlingshelg

Sedan dess har jag nu rullat tre sena kvällar. Det har då blivit mina tre första pass på tempohojen sedan i början av september. Det är helt klart så att cykling på tempohoj är något annat än den vanliga cyklingen. Därför har dessa tre dagar främst handlat om att vänja kroppen vid annan sittställning och att aktivera andra muskelgrupper.

Trots lugn cykling har jag fått lite känningar här och där. Jag fortsätter nog att rulla lugnt några dagar till, så kroppen får tid att vänja sig vid TT-hojen. Ja, sedan behöver jag intensifiera stretching då jag är stelare än vanligt vilket inte är bra för att kunna få till en bra position på tempohojen.

Ja, sedan har jag visst fyllt år i dag. Jag har dock inte satsat på något firande. Jag fick dock en god middag av Katten och fina presenter.


6 kommentarer:

  1. Ja, Sirap är både snabb och fin. Trevligt att han får lite uppmärksamhet på bloggen ;) <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Okej då. Jag bjuder på att Sirap får vara med på ett hörn.

      Radera

Min blogglista