lördag 11 juli 2015

Lite tryck på pedalerna

I går skrev jag om ett nytt spännande köp som förhoppningsvis dyker upp inom kort. En hel del gissningar blev det om vad det var. Ja, ni är nära - men inte helt rätt. Inte helt fel heller. Jag återkommer inom kort med facit.

Vad gäller träning skrev jag igår att det varit lite si och så med det i veckan. I helgen är dessutom Katten med hunden på någon typ av hundträff i Luleå, så jag och sonen får sköta om varandra. Jag nyttjar tiden till att göra saker med honom, så det blir inte mycket tid kvar.

Idag har vi varit på Vännäsdagarna i regnet och ikväll har vi haft myskväll. Men jag fick trots allt in 75 minuters träning innan den sena middagen som bestod av tacos.

På den begränsade tiden hade jag bestämt mig för att få till bra kvalitet. Först en bra uppvärmning och sedan var det dags för lite intervaller. Planen var att nyttja Hjoggsjöstigningen för detta.

Den första intervallen skulle genomföras på 600 minst watt i en minut. Det gick med nöd och näppe då jag gick ut lite för hårt och dessutom har mina största svagheter på höga watt under kort tid. Men uppdraget slutfördes.

Jag rullade åter ned för backen och cyklade lugnt några minuter innan jag körde en minut på 500 watt vilket var klart mer bekvämt.

Åter rullade jag ned för backen och cyklade bort en bit i lugn fart. Efter att ha vänt och åter närmade mig backen var det dags för en tuff intervall. Målet var att ligga på minst 400 watt hela backen tills det planade ut. Jag började på en bit över 400 watt och det kändes bra. Ju mer tiden gick desto tuffare blev det dock och när det gått över 4 minuter började det bli riktigt jobbigt. När backen planade ut hade det gått 5 minuter och 20 sekunder och med bibehållen intensitet hade det inte gått mycket längre. Snittwatten på intervallen landade på 420.

Nu var benen lite trötta, men det var en intervall kvar på dagens träning, som skulle börja med att jag cyklade vidare i maklig takt i nästan en mil. När jag vände väntade en intervall på 12 minuter. Målet var att ligga på minst 350 watt i snitt. Då det är svårt att hålla watt om det är lite utför behöver man ligga en bit över på slättan och uppför, så jag riktade in mig på 370 watt.

Det kändes förvånansvärt bra under intervallen som innebar 55 meter stigning och 30 meter utför och totalt 8 km. Snittfarten hamnade på 39.7 km/h vilket får anses vara bra på racern. Snittwatten under de tolv minuterna hamnade på 374.

Det blev alltså ett bra pass med två enminutare en femma och en tolva. I övrigt mest lugn cykling. Sedan var det raka vägen hem för att fixa till lite tacos till mig och sonen.

Återigen fick jag klart för mig att min svagaste punkt är att kunna hålla hög intensitet på tider från 30 sekunder upp till ca en minut. Här behöver jag helt klart förbättra mig. I övrigt gav dagens träning bra besked om formen.

Over and out.

2 kommentarer:

  1. Oj! Vilka grymma effektsiffror Tomas!!!
    Det lovar gott men så är du stark också.
    374 watt i 12 minuter! Fi fasen alltså!
    Gör inte jag, på VSM linjet så snittade jag 348 watt i 6:08 minuter sen var jag rökt!
    Så än en gång grymt starkt!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Mazze. Ja, formen sitter ganska bra just nu. Nu behöver jag bara lite självförtroende och framåtanda till tävlingarna och självklart att formen konserveras. Med andra ord inte så bara....

      Radera