lördag 13 juli 2013

Vännästrampetrundan

Idag hade vi planerat in en lite längre runda. Precis som i torsdags då vi cyklade till Vindeln hade det lovats sol - men någon sådan syndes inte till idag heller. Däremot var luftvärmen helt ok. Vi blev 6 stycken starka cyklister på dagens runda och därför blev det också relativt bra tempo under delar av sträckan.


Det var roligt att våra duktiga MTB-cyklister Lundin och Helmersson som nu börjat cykla landsväg följde med ut. Det var också positivt att brors revbensskada nu inte är värre än att han kunde vara med. David Lif som i vanliga fall cyklar för Spårvägen, men nu är hemma hos släkten var också med, vilket alltid är lika uppskattat. Dessutom kryddade vi lite extra med vår egen spanjor Tomás och så jag själv då.





Vi trampade samma sträcka som Vännästrampet vilket innebar att vi via Gräsmyr kom till Nordmaling och just efter stannade vi vid Olofsfors bruk för ett trevligt och bra fika.Vi hade då trampat på i ca 52 km av dagens 124 km.







Efter fikat fortsatte det gå om vartannat i ganska moderat tempo och i bland relativt tufft. Helmersson gick kolhydrattom efter ca 8 mil vilket inte är särskilt roligt. Jag vet av egen erfarenhet att det då blir mycket tufft, då det är svårt att komma tillbaka även om man fyller på med ny energi. Vi sänkte tempot en aning och han kämpade på berömvärt fram till Bjurholm där vi stannade vid konsum för inköp av lite vätska och energi.





Efter stoppet trampade vi på i ett lite lugnare tempo första 5 kilometrarna för att därefter trycka på riktigt bra de sista 25 km fram till målet i Vännäs. Sammantaget blev detta en riktigt bra genomkörare där jag vid några av mina förningar passade på att köra på ganska så hårt för att få till ett antal intervaller. Jag tror jag behöver det för att återfå formen jag tappade vid min vila på grund av förkylningar och Tovas sjukhusvistelse.

Efter ca 3,5 timme var dagens träning slut. Min snittpuls hamnade på 141 slag, vilket inte är jättehögt, men jag fick ca 20 minuter i pulszon 5, vilket var precis vad jag behövde.


Jag tycker att det för min del kändes riktigt bra idag och jag inser också att vi har många riktigt starka cyklister här i Vännäs. Snittfarten blev ca 36 km/h trots att vi delar av sträckan körde ganska lugnt. Tack för en trevlig runda.

 

2 kommentarer: