måndag 24 november 2014

Lite mer rull för benen....

Efter gårdagen med 4 timmar MTB och sedan en timme spinning var benen ganska så sega när jag i kväll skulle bygga på tröttheten.

Först hade jag innebandyträning med sonen och jag var med och spelade en stund. Sedan körde jag 25 minuter trainer som uppvärmning innan jag åkte ned till spinningen.

Det kändes redan i början av spinningpasset att det skulle bli tufft för låren, och så blev det. Det var ganska svårt att få upp pulsen då mjölksyran i låren började spruta och satte stopp för den riktigt höga intensiteten.

Det ligger ändå i linje att jag nu ska göra benen riktigt trötta inklusive ett pass i morgon. Sedan blir det några dagars vila och då hoppas jag sedan vara lite starkare och ha lite krispigare ben.

Ni som undrar om jag borde kört i dag och även i morgon om det känns så här. Ja, man kan alltid undra. Jag brukar dock kolla min vilopuls när jag vaknar och om den är normal bedömer jag att träning är att föredra. Idag var pulsen helt normal trots det gedigna passet igår. Är det så även i morgon bitti rullar jag vidare under morgondagen.

9 kommentarer:

 1. Du låter lite manisk i din träning, ska ni bräcka varandra i träningskampen du å Mazze ?
  Nåväl, gör det man känner för....

  SvaraRadera
 2. Ja, vi kan säkert se på saker på olika sätt - och det är ju bra. Min träningsmängd styrs dock inte av Mazze.... Jag kommer att återkomma med ett inlägg där jag ska utveckla mina tankar.

  SvaraRadera
 3. Jooo erkänn nu :-)
  Man ska ju absolut göra det man trivs med, men nu då man själv inte är i cykelbubblan så ser man på saken med lite perspektiv. Nog ska jag ärligt säga att oherrans många tränar som dom tror dom vore elit.
  Men det känns ju skitbra då man är mitt i det, men då man väl klivit ut så är känslan mer åt "men varför"

  SvaraRadera
  Svar
  1. JA, man ska göra det man trivs med. Vi är nog alla i någon form av bubbla i olika situationer, faser eller intressen. Sedan kan man alltid fundera kring vad som är bra eller dåligt. Jag är mer intresserad av att träna 7 timmar under en vecka än att ex dra till puben eller se en fotbollsmatch live.

   När man väljer att göra något, väljer man alltid bort något annat. I bland blir det bra, ibland dåligt. Men det finns nog sämre saker att prioritera än träning!?

   Radera
 4. Hahaha! Ja det hoppas jag verkligen Tomas att du inte styrs av mig :-)
  Stefan retas bara eller så är han avis han tränar ju inget ju... *syyyyn*
  Men vi gör alla precis det som känns rätt för oss, jag dömer absolut ingen.
  Elit har då aldrig jag sett mig som men det kanske du Stefan har gjort va vet jag?!?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Mazze jag styrs inte av någon när det gäller träning. Däremot tar jag intryck och tar till mig kunskaper. Sedan skapar jag något eget av detta. Så självklart är du en del i detta, men det är jag som styr min egen träning.

   Ja, vi gör alla det vi tycker känns bäst oavsett hur mycket eller lite vi tränar.

   Jag ser mig inte heller som elit, däremot har jag en vilja och ett mål att utvecklas och bli bättre. Men det är något helt annat. Gissar också att eliten tränar ca 600 timmar mer per år än vad jag gör, så det är en bit dit.

   Radera
 5. Det är bra det Tomas. Kan jag inspirera så är det givetvis kul men som du säger sedan måste individen själva staka ut sin egen väg å välja det som känns bäst.
  Nä elit är ganska många steg upp från den nivå både du och jag befinner oss på. Dit siktar vi inte heller som jag ser det för det är omöjligt! Var å en har sitt mål om vi sen inspirerar varandra så äre bara kanoners tycker i alla fall jag.
  Ha det fortsatt bra på din väg mot dina mål Tomas!!!

  SvaraRadera
 6. Retas och retas, försöker bara väcka lite tankar :-)
  Med "elit" menar jag antalet timmar, inget annat, för bäst för datumet har passerat på oss alla för länge sedan.
  Se på typ Theodor Petterson (skidor), 720h/år, och jag tror båda ni, ja till och med jag tränar mer än bara 100h år, alltså, så timmässigt är i vart fall ni inte långt borta mot elit
  Självklart som jag sa innan så gör man ju som man själv vill, men jag ville bara väcka de tankar jag har haft länge nu och som fick sin slutknorr då min mor dog. Livet är kort och snart är det över och jag vill då absolut inte "vakna" upp en dag och tänka att jag tillbringade mer tid i garaget snörvlandes på en trainer än vad jag gjorde annat (kan ta många bättre alternativ, och se fotboll på puben är absolut inte med på den listan).
  Ingen utav oss skall bli nått inom cyklingen ändå.
  Tyckte det vara ganska gemytligt att träffas och trampa skiten ur varandra medans det låg på en rimlig gubbmotionsnivå, men nu senaste två åren så virvlar man av klungan efter en kvart om man kommer dit med en lagom träningsmängd.
  Men känns det rätt och ni inte försakar det övriga livet så är det bara gasa på liksom.

  Och nej Mats, jag mörkar inget, tränar gör jag väl lite grann då det faller på, ett snabbt pass i garaget idag medans jag ändå skulle se lite motocross, två flugor på smällen i 35 minuter, fint det :-) Och jo jag var lite avis förut med all tid ni kan och lägger ner, men jag halkade ur cyklebubblan, och det var en lyckosam halkning innan den bubblan blev för stor. Man ser på det med andra ögon så här vid sidan av. Klart jag ska cykla och klart jag skall träna, men lagom är bäst i mina nyuppvaknade ögon.
  Nåja nu skall jag inte orda nått mer i ämnet, ville bara förmedla en känsla, och den är högst personlig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt Stefan. Man ska reflektera kring vad man gör och man ska säga sin mening.

   Ja, jag tränar mer än 100 timmar/år, men totalt långt ifrån de som tränar för att lyckas på ex skidor. Jag brukar ta 2-3 fantastiska resor utomlands där jag totalt får ihop kanske 100 timmar. Vilken lyx att få ha det trevligt i fint väder. Sedan övrig tid på året ligger jag på ett snitt som ligger på kanske 6 träningstimmar/vecka vilket känns hanterbart. Jag försöker också som du beskrev i dag bedriva träning då jag ändå skulle sett på exempelvis längdåkning på tv. När jag ska på konferens cyklar jag dit etc.

   Men självklart - Det kan bli för mycket av allt. Och självklart känns det ibland segt och inte skitkul att träna. Men otroligt nog är det nästan alltid givande och roligt. Både under tiden och efteråt.

   Jag har också omprövat mycket efter min dotters död i sommar, och än har det inte inneburit att svaret är att träna lite. Men där kanske jag landar.

   För övrigt har jag tidigare varit tränare på bra nivå inom ishockey, innebandy och fotboll. När jag nu istället tränar cykling har jag fått mer fritid och kan styra den bättre.

   Radera