söndag 29 mars 2015

På gång att hitta rätt!?

Det har kommit in ett antal gissningar på vad som är beställt. Är det ett tennisracket? Jag gillar tennis, så kanske. Är det en cykeldator? Skulle det kunna vara. Har pratat om det länge. Kanske en effektmätare? Ja, det har jag pratat om länge? Kanske nya cykelkläder för linjeloppen? Ja, det är ju aldrig fel. En tempodräkt till min nya tempocykel? Ja, en sådan behöver jag. Eller kanske något helt annat?!

Om mina efterlängtade varor dyker upp innan avresan till Mallorca lovar jag att återkomma med facit. Om det blir något pris? Vi får se...

I helgen har jag försökt träna en del.

Igår blev det lite lugn uppvärmning. Sedan körde jag lite kadensträning i 30 minuter. Först femton minuter på 300 watt där jag började på 60 kadens och varannan minut höjde jag kadensen för att landa på 120 snurr i minuten alldeles i slutet. Efter trettio sekunders vila vände jag på det hela. Det blev femton minuter från kadens 120 till 60. Denna gång dock på 320 watt.

Jag fortsatte direkt med 10 minuter på 320 watt, men nu på mer "normal" kadens, 95. Utan paus var det dags för sista delen i träningen - 30 minuter på 300 watt, men nu högre kadens, 100-102. Totalt blev det en ganska så hård timme på i snitt 314 watt och med uppvärmning och avslut blev det 75 minuter och totalt 297 watt.

Träningen har inte känts något vidare på slutet och jag har både haft svårt att hinna träna, förbereda mig för träning och jag har mest känt mig dålig. Igår var det därför riktigt skönt att jag kände mig pigg och stark hela passet.

Idag fyllde jag på med mer träning. För att rensa musklerna efter gårdagens ganska tuffa pass blev det 20 minuter ganska så lugnt i början. Därefter 30 minuter på 260 watt och en tia på ca 350 watt. Sedan tog jag en paus för att förbereda middagen och kasta in en del disk i diskmaskinen.

Efter ca 20 minuter var det dags för den sista delen av träningen. 30 minuter på en bit över 300 watt, därmed en sweetspot. Jag landade på 312 watt och en snittpuls på 83% under dessa trettio minuter. Även dagens 95 minuter kändes helt ok. Kanske börjar kroppen vakna till igen?! Vi hoppas på det.

Nu blir det 2-3 pass under första delen av veckan som kommer innan jag förhoppningsvis kör mitt första pass på Mallorca nästa lördag.

1 kommentar: