tisdag 9 juni 2015

Vätternrundan - De sista finslipningarna......

Långsamt har min kropp som varit emot mig sedan slutet på april börjat fungera lite bättre. Men det är en lång bit kvar, och den ställer fortfarande stora spratt. Från att legat på en femma av tio möjliga kanske jag nu i grunden är uppe på 7 eller 8, om jag utgår från var jag borde var och hur jag borde känna.

För att lägga till en bonus som tyvärr inte höjer siffran har jag nu sett till att dra på mig en "vanlig" förkylning. Denna kom över mig efter lördagens cykling i spöregn. Det gör att jag inte tränat något sedan lördag och frågan är om det blir något i veckan.

Jag har dock bestämt mig för att låta allt bli som det blir när det gäller all cykling denna säsong. Vi börjar med helgens Vätternrunda, där jag helt enkelt får acceptera att kroppen är som den är. Är jag dessutom förkyld så är jag.

Det jag hoppas är att jag kan komma till start, att det inte blir något cykelhaveri eller någon krasch. Sedan får jag och gruppen göra vårt bästa, så blir det som det blir. Mer än sitt bästa är ju helt klart svårt.

Jag har skämtat vid vår gemensamma träning att jag har några sista finslipningar att ta till för en framgångsrik cykling. Några har jag redan slipat till och kanske måste jag ta till även de övriga!?

  • Jag har nu vaxat cykeln - mindre luftmotstånd!? 
  • Jag har satt på mina högprofilhjul.
  • Benen rakas - mindre luftmotstånd!?
  • Kanske måste jag även ned i bocken under rundan? - mer aerodynamiskt och mindre luftmotstånd.
  • Att klippa sig och raka sig kanske skulle vara framgångsrikt!?
Ja, ni ser - jag har verkligen många effektiva åtgärder att ta till. Lägger vi in dem så borde jag kunna rulla med i stort sett utan att trampa!?

För övrigt blir den viktigaste åtgärden för att lyckas på lördag att överlåta det sportsliga ansvaret till någon annan. Åtminstone på papperet... Varför då? Ja, alla gånger jag cyklat har den sportsligt ansvarige/kaptenen undvikit att ta sig i mål. Detta har lösts genom cykelhaverier, magproblem, förkylningar mm. När jag googlat lite på nätet ser jag att det inte bara är i vår grupp detta inträffat. Vi får hitta någon i Motala som inte ska cykla som får ansvaret...

På fredag morgon åker vi ned till Mora. Jag hoppas att jag åtminstone får till ett kortare pass innan dess. Vi startar på lördag just efter halv ett och sedan ska vi trampa på, i förhoppningsvis max 7 timmar och 59 minuter.

I veckan dök också tävlingslicensen upp. Jag hoppas jag får använda den i år, åtminstone en gång.


1 kommentar: