lördag 26 september 2015

Vilken trainer ska jag köpa?

Våren 2014 havererade min trainer och sedan dess har jag kört på Kattens trainer. Den har fungerat helt okej, men nu i och med att jag nu fixat wattmätare är jag redo för att införskaffa en egen bra trainer som passar mot den träning jag ska genomföra och med utgångspunkt från att jag mäter watt och kadens via min Stages.

Men vad ska jag köpa? Det är ju helt klart en djungel och det finns för- och nackdelar med de flesta modeller. Sedan verkar bilden vara väldigt olika kring vad som anses vara bäst.

Vilka är då mina krav?
1. Det ska gå att trycka minst 1200 watt
2. Den ska gå att använda ute på sommaren för ex uppvärmning inför tempolopp (får då inte vara           strömberoende).
3. Den ska helst inte vara allt för högljudd
4. Den ska klara av mycket cykling och vara hållbar.
5. Robust så den utan problem klarar av hårda tag.
6. Fokus på träningen är lugn distans, hårda intervaller och träning på högt motstånd med låg kadens.     Den ska fungera bra för alla dessa.
7. Den ska vara hyfsat lätt att ta med sig.
8. Känslan bör vara så lik utomhuscykling som möjligt.

Detta behövs inte
8. Den behöver inte visa watt, kadens eller fart.
9. Jag behöver inte realityfunktioner.
10. Det behöver inte vara möjligt att logga träningen. (Jag kör via cykeldatorn och min wattmätare på cykeln).

Vad gäller kostnad har jag ingen särskild preferens, men de allra billigaste och dyraste går bort.

Kan du hjälpa mig med tips om vad jag ska köpa??

Tack på förhand.

5 kommentarer:

  1. Köp Kurt kinetic road machine. Jag har en sån går tyst livstids garanti på den klarar långt över 1200watt. Inget onödiga massa finesser som inte behövs.

    SvaraRadera
  2. Strunta i en trainer med begränsad livslängd! Skaffa dig en monark 828 eller 874 strip och kör med din stages vev! De går aldrig sönder o är sjukt stabila och livslängden ska vi inte prata om....

    SvaraRadera
  3. Bäst känsla lär du nog få med en Neo. Den är dock dyr för ditt användningsområde och halvbökig vid tempolopp. Tror nog Tacx Bushido skulle passa fint med dina kriterier. Ovan nämnda Kinetic är inte heller något dåligt val. Kanske kombinera med rollers också för att kunna växla till och minska tristessen under de kallaste månaderna? Lycka till! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja Neo verkar riktigt fin. Dock är det som du säger inte optimalt om jag ska ta med den, och den är också i överkant för mitt användningsområde. Jag funderar nu mest kring Kinetic och en annan som fått väldigt gott omdöme Cycleops Supermagneto Pro. Vad gäller rollers är det säkert en bra grej, men det känns som att jag skulle kunna lyckas med en krasch i garaget och det skulle både göra ont och vara pinsamt.

      Radera