söndag 28 april 2019

Klädleverans, katastrofväder och ryggläkaren ringde

Veckan avslutades med träningsvila. Istället har vi alla varit hemma hela dagen. Ja, förutom då att jag hämtade ut ett paket.

I paketet jag hämtade fanns alla cykelkläder som cyklisterna i Vännäs CK beställt. Alltid roligt med nya cykelkläder och i år har vi valt en annan kollektion än tidigare, men fortfarande med samma layout. Så det blir spännande att känna hur de nya byxorna och tröjorna känns.

Katten hade så mycket cykelkläder så hon fick nöja sig med en tröja, Melvin fick både tröja och byxa medan jag som nöter mest på kläderna fick flera tröjor och byxor och dessutom en höst- och vårtröja. Men i år hoppade jag såväl benvärmare, armvärmare, väst och jacka då jag har "överflöd" av dessa.

Cykelkläderna innebär också lite arbete med att sortera till alla och säkerställa att allt är levererat. Därefter matcha var och ens kostnad mot det de beställt. Inom några dagar har Vännäs CK:s cyklister nya och fräscha kläder.

Förutom cykelkläder blev det också annat cykelrelaterat då vi ägnade eftermiddagen åt cykling på Eurosport. Kan bli mycket cykel utan cykling alltså.

I morgon är planen att åter rulla igång med cykling och vädret ser okej ut. Senare under veckan verkar dock vädret haverera fullständigt. Inte helt muntert.

Idag fick jag också ett samtal från ryggläkaren som nu analyserat den senaste röntgen på mina ryggfrakturer. Han meddelade att frakturerna är stabila och inte har flyttat på sig. Det är trots detta naturligt att jag fortsatt har smärtor och andra utmaningar. Full rehab tar tid.

Dock är prognosen god när frakturerna är stabila. Det går inte att garantera smärtfrihet framöver men chansen finns. De enda restriktioner jag fick var att inte göra häftiga rörelser eller lyfta tungt. Sedan skulle jag försöka att undvika att krascha med cykeln.

Nästa uppföljning av alla mina skador blir i september om inget särskilt inträffar. Då bör bilden hur det ser långsiktigt ha klarnat, även om jag redan nu vet att det är uppföljning även i januari.

4 kommentarer:

 1. Härligt Tomas! Ser på din blogg att det går framåt vilket jag hoppas fortsätter. Jobba på!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Går åt rätt håll. Mycket kvar, men väldigt positivt. Nästa mål är att komma ned i tempoställning och sedan att hålla den ett bra tag.

   Radera
  2. Ja jag var ut med tempohojen igår lördag och testade ett 3 mils tempo. Det gjorde ont på riktigt i både armbåge och handled. Har inte samma rörlighet i vänsterarmen och handleden när man ska vrida in den mot kroppen och det gör man ju när man ska ner i tempoställning... Blir till att nöta in rätt position. Du har värre säkert men som du säger man får börja någonstans och sedan jobba på det blir bättre med tiden. Jag borde kanske fortsatt med styrketräningen jag tog upp när jag var bra nog i armen men det har liksom inte blivit av alls, helt prioriterat cykligen kanske därför jag får betala nu med smärta istället...

   Radera
  3. Ja, detta med skador. Irriterande. Nu hoppas vi att båda snart är på banan då tempo ändå är det roligaste.

   Radera