lördag 22 februari 2020

Intervaller med benen som stockar - ingen hit

Denna vecka har det stått hårt och lugnt på programmet. Jag började veckan med vilodag, men därefter fem dagar i rad med intervaller.

Varje dag har jag kört mina specialfyror. De innebär att jag kör 30 sekunder på ca 420-430 watt och därefter 30 sekunder på det som för dagen känns rimligt (målet är 8-9 minuter i pulszon 5 under de 16 minuterna med fyror). Det brukar handla om 320-340 watt. Det upprepar jag fyra gånger. Så är då fyran över. Därefter tre minuter på ca 200 watt. Sedan är det bara att börja om från början.

I tisdags landade fyrorna på i snitt ca 370 watt och sedan har de under veckan gått upp till ca 380 watt igår. Normaliserat blir det lite högre belastning i och med att det är jobbigare att köra ojämn effekt än att hålla samma tryck genom hela fyran. Dock är det för tillfället lättare att motivera mig för detta upplägg än vanliga fyror. På något tokigt sätt känns det som vila var 30:e sekund trots att det egentligen fortfarande är ganska bra tryck.

Tisdag, onsdag och torsdag kombinerade jag mina fyror med att cykla ganska så länge, men väldigt lugnt. I går blev det bara en timme då jag hade tidsbrist.

Idag tänkte jag prova att köra lugnt i två timmar och därefter köra fyrorna. Lite intressant att se hur det påverkar det hela att ha tränat så pass länge och utan energitillförsel. Ja, nu var det kanske inte en toppenidé.

När det så var dags för fyrorna hade jag redan cyklat 11 timmar denna vecka och dessutom kryddat detta med totalt 16 stycken fyror och lite andra intervaller.

Det blev ingen lek, helt enkelt. Benen var rejält trötta och redan i slutet av första fyran fick jag plocka fram övertalningsförmågan för att hålla i trycket. När jag inför andra fyran började känna att mitt vänstra lår var stelt som en stock insåg jag att detta skulle bli klurigt.

Jag lyckades dock ta mig igenom andra fyran, men inte lätt. Jag bestämde mig därför för att ta någon extra minuts vila innan jag körde nästa fyra.

Tredje fyran. Nu tryckte jag nästan vad jag hade för att komma upp i rätt effekt. Det gick, men inte mer.

En fyra kvar. Rullade igång, men efter 1,5 minuter blev jag mentalt svag och gav upp.

Men ge upp, är inte min grej. Jag vilade 30 sekunder och sedan startade jag om med fyra nya minuter. Nu lyckades jag gå i mål.
Ja, det är i alla fall vad jag hoppas - att det jag investerar ska ge avkastning

Så till slut blev det 4 x 4 minuter på i snitt 379 watt, så effekten blev den planerade. Men benen var inte som jag önskat, och det var väl slitigt. Ja, sedan kör jag alltid fyror så att jag har en fyra till i kroppen. Men i dag är det mycket tveksamt om jag hittat en fyra till.

30 minuter lugnt och sedan var jag i mål. Totalt blev det 3 timmar i dag.

Denna vecka totalt 12 timmar och 40 minuter. 93 minuter intervalltid och då alltså ca 11 timmar lugnt.

Planen var att jag köra lugnt och länge i morgon också, och dessutom en sista gång 4x4 innan vilodag. Nu skulle jag gissa att jag får planera om. Om det nu inte mot förmodan är så att benen lite mirakulöst piggnar på sig. Jag har i alla fall kört en del massage ikväll, så får vi se om det ger resultat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar