måndag 27 maj 2013

Det gick vägen

Jag har under alla år varit en sportnörd som i stort sett gillar all sport. Då menar jag både att njuta av sporten på plats eller via TV, såväl som att utöva sporterna själv. Jag har försökt prova på de flesta sporter som kommit i min väg och varit aktiv i en mängd sporter. Jag har också varit tränare inom ishockey, fotboll och innebandy.

Fortfarande konsumerar jag all sport jag kan, men de sporter jag utövar har av olika anledningar minskat i antal. Tittar vi på senare år så har jag främst cyklat och spelat innebandy. Jag har också försökt spela så mycket pingis och tennis som möjligt. Det har också blivit en del löpning även om det inte är en av mina favoritsporter. Övriga sporter har fått en allt mer undanskymd roll.

Fram till för drygt två år sedan så blev det ganska mycket tennis och pingis. De senaste två åren har jag i stort sett bara sysslat med innebandy och cykling, om än i ganska så stor omfattning.  Visst, det har också blivit en del löpning, men i mycket mindre omfattning.

I höstas drabbades jag av två skador som jag tidigare nämnt. Först bröt jag ett revben på innebandyn för att nästan direkt jag var tillbaka efter skada få en omfattande muskelbristning. Från skadan som skedde i oktober hade jag ett längre träningsuppehåll från alla sporter och därefter har jag bara kunnat ägna mig åt cykelträning.

Innebandyn vet jag inte om det blir något mer i framtiden. Jag vet inte heller när/om det blir mer löpning. Jag har alltid gillat lagsporter, så en självklart är det en liten sorg att inte ha min innebandy två till tre ggr/vecka.

I dagsläget cyklar jag ca 5 dagar i veckan, och det är den träning jag kör.  Tur då att jag älskar cykling.

För några veckor så pratade jag med en vän jag tidigare brukade spela tennis med. Vi pratade om att spela i sommar. Visst - jag ville. Visst - jag var orolig för min vad. Vi bestämde preliminärt att spela i dag. Jag har de senaste dagarna varit i valet och kvalet om jag skulle genomföra detta med vetskapen om att en ny muskelbristning skulle innebära att all träning under de närmsta månaderna skulle utgå.

Jag valde dock efter noga övervägande att spela. Vi har nu spelat tennis i 3 timmar under kvällen. Det blev en bra dag. Det var roligt, det gick bättre än vad jag trodde efter så långt uppehåll och vaden höll. Visst var jag lite extra försiktig, visst hade jag större delen av vaden tejpad med kinesiotape, visst hade jag en snygg stödstrumpa - Men vaden höll.

Jag har alltså ingen ny muskelbristning. Nu hoppas jag att jag inte får någon form av reaktion i vaden som gör att det kortsiktigt blir problem med träningen.

Idag påmindes jag om att förutom cykling är i stort sett alla bollsporter en fröjd.

1 kommentar: