måndag 17 mars 2014

"Nya" Vegaskolan - Det första spadtaget

Det är inte ofta jag skriver om mitt arbete här på bloggen. Men i dag har något hänt som är så stort och ovanligt att jag ger det plats:

Idag sattes spaden i jorden för "Nya" Vegaskolan och för ett nytt kommunbibliotek som ska byggas här i Vännäs. Det är en jättesatsning på våra barn, kulturen och för Vännäs.
Det första spadtaget - Elevrådsrepresentanter, Kommunalråd, Rektor och Vännäsbyggarna 
Att vara en del i detta projekt känns riktigt bra. Vi har arbetat länge med detta och nu blir det äntligen verklighet. Tillsammans bygger vi nu framtid.

Att skolan kommer att bli perfekt ur ett lärande-, trivsel och trygghetsperspektiv är jag övertygad om, och det känns extra bra. Den nya byggnaden skapar också förutsättningar till ett utökat samarbete mellan skola och kultur.

Att skolan och biblioteket dessutom ska byggas med en hållbarhetsinriktning som är i stort sett är unik i Sverige gör det hela ännu bättre. På detta sätt tänker vi både på nuet och lärandet i dag, såväl som framtiden och ett hållbart samhälle.

Vännäs växer, vi får fler innevånare och därmed fler elever. Vi är en skola som siktar framåt och uppåt. Vi är bra i Vännäs och vi vill bli ännu bättre.

Ett led i detta är en ny skola för barnen och våra medarbetare.

I dag skedde alltså startskottet för byggnationerna, och allt beräknas vara klart inför läsåret 2015/2016. I samband med detta hölls tal av kommunalrådet, ansvarig för bygget, av mig som Skolchef och avslutningsvis en av skolans rektorer.

De andra höll trevliga och bra tal, men det bästa vid denna ceremoni, och vad som förhöjde stämningen mest var dock enligt min mening sången som två av våra elever bjöd på. De visade ett stort mod att med sådan entusiasm sjunga inför hela skolan, och dessutom bjöd de på riktigt fin sång och bjöd upp till en bra stämning.

Sammantaget blev det ett trevligt startskott på något trevligt för framtiden. Det var nog bara vädret som skulle kunna vara lite varmare.
Även sonen och hans kompis Viktor var med på invigningen.

2 kommentarer:

  1. Underbara bilder!

    SvaraRadera
  2. Fantastiskt bra för Vännäs framtid. Du visade också stort mod när du som 13-åring sjöng först för hela Vegaskolan och sedan för hela Hammarskolan på svenska flaggans dag!

    SvaraRadera