tisdag 22 april 2014

Ny cykel beställd!

Min cykling består nästan uteslutande av landsvägsåkning på racer. Ingången är att bara köra på Canyoncyklar vilka jag är mycket nöjd med.

För två år sedan bestämde jag mig för att köpa en MTB. Väntetiderna på en ny Canyon var då väldigt långa. Jag bestämde mig därför för att köpa en BH-bike. Ett köp jag ångrat ett flertal gånger. Visst är cykeln snygg, och den ska enligt tester vara hyfsad - men i praktiken har det inte alls varit lyckat.

Sedan dag ett har cykeln varit ett problem. Den har oftare varit på skadelistan än den har fungerat. Måttet var rågat då jag under cykelvasan hade bromsar som låg på i ca 70 km och sedan havererade, kedja, växel och växelöra och det blev bara skrot. Det blev till att bryta vilket inte var muntert. 

Cykeln är nu åter lagad, även om bromsen inte är helt på topp. Dock har jag helt tappat förtroendet för min BH. Den är därför placerad på transferlistan och kommer hädanefter att få husera i gärdsgårdsserien som brukscykel till och från affären etc. 

Allt detta har lett fram till att jag nu beställt en ny cykel. Denna gång har jag lärt mig något och då har jag självklart beställt en Canyon. 

Det blir en 29:a med kolfiberram som har ganska så bra komponenter. Tanken är att om/när det går dåligt ska jag i alla fall inte kunna skylla på cykeln. 

Här kan ni se min beställda:

GRAND CANYON CF SL 8.9






Så här skriver Canyon på sin hemsida - Vi får hoppas det stämmer. 

Redan vid första ögonkastet får den här kolfiberraketen hjärtat att slå lite snabbare. Ramen på Grand Canyon CF SL kombinerar innovativ Canyon-teknologi med en tävlingsfärdig geometri och ett överlägset förhållande mellan låg vikt och hög vridstyvhet. 

När det kommer till de övriga komponeterna har vi bara valt bland det bästa. Den lätta och styva gaffeln från Fox har automatisk låsning och jämnar ut terrängen utan att du som cyklist behöver tänka.
Det 700 millimeter breda styret från Ritchey ger dig maximal kontroll och en sittställning som är både sportig och komfortabel. Skulle det ändå gå åt skogen så räddar vår patenterade IPU (Impact Protection Unit) överröret från slag av styret.


Med teknik lånad från Grand Canyon CF SLX och detaljer som dold vajerdragning, genomgående axlar och pressfit-vevlager passar vår nya Grand Canyon CF SL in perfekt bland Canyons hardtail-cyklar. 

Kolfiberkonstruktionen ger ramen god vridstyvhet och fin komfort dessutom en accelerationsförmåga som tilltalar sportiga cyklister. Det patenterade skyddet för överröret, IPU är integrerat i ramen och styrlagret, detta för att rädda ramen vid vurpor i hög fart.

Den tävlingsanpassade geometrin har korta kedjestag, relativt kort hjulbas och lågt placerat vevlager, allt för att skapa en snabb och lätthanterlig cykel. Geometrin i kombination med de stora hjulen ger en cykel som är snabb både uppför och utför. 

Det överdimensionerade styrröret ger precis styrning i hög fart. Långlopp, etapplopp eller bara en rolig dag i skogen, Grand Canyon CF SL är en tävlingsfärdig cykel direkt ur kartongen med ett svårslaget pris/prestanda-förhållande.

2 kommentarer:

  1. Satan vad snabb du kommer bli.

    Riktigt fin cykel

    SvaraRadera
  2. Ah! Alltid roligt med nya grejer dessutom ser den verkligen snygg ut.
    Får gratulera till ett bra köp!

    SvaraRadera