söndag 20 april 2014

Familjedag

Idag blev det en dag med lite av varje.

Dagen började med städning ett antal timmar, men från detta får ni inga bilder.

Klockan ett skulle Melvin på kalas och Tova sover alltid efter lunch. Då passade det bra att ta en cykeltur med Katten.


Vi bestämde oss för en tur på 2 timmar, då skulle vi vara tillbaka när Melvin kom hem och Tova vaknade. För att tajma tiden åkte vi en timme för att sedan vända hemåt.
Idag cyklade vi efter älven mot Rödåsel via Selet. Där är det riktigt fint om vädret är med en. Nu var det sol, men inte var det särskilt varmt.
 Tanken var att Katten skulle få ligga bakom hela rundan, och att vi skulle ta det ganska lugnt. Det fungerade bra större delen av sträckan. Sista halvtimmen blev det dock jobbigt för Katten då hon inte hade med sig någon energi, samtidigt som vi körde längre än vad hon gjort på ett tag.
 Att det dessutom var en ganska kraftig kantvind under ca 20 minuter, gjorde det inte lättare. När det var som jobbigast förtydligade Katten att detta inte var någon söndagsutflykt för henne. Hon berättade också att hon nu skulle göra energikakor, vilket vi brukar göra varje vår. Helt klart en bra idé.
 Katten kämpade dock på och det blev två timmar på just över 30 km/h.

För egen del provade jag en liten annan variant i dag för att trigga kroppen att träna sig på att ta energin från fett vilket gagnar prestationen på längre lopp. Det innebar att jag inte åt någonting före träningen och inte heller fyllde på med någon energi under turen. I och med att pulsen hela passet låg relativt låg fungerade det bra. Det smakade bra med lunch efter avslutad runda.

I samband med att jag åt lunch blev det lite mer cykling, men nu på tv. Amstel Gold Race stod på programmet. Philippe Gilbert var verkligen stark. Roligt att han nu är tillbaka...

 Sedan var det dags för premiär. Sonen har fått en ny MTB och idag var det dags att prova. Vi gick ut hela familjen för att titta, samtidigt som hunden skulle få springa ruset av sig.

Det fungerade mycket bra med den nya cykeln som hade många växlar och handbroms. Hittills har han haft treväxlat och fotbroms. Nu alltså handbroms och 21 växlar och dessutom dämpad framgaffel. Sonen var verkligen riktigt nöjd.

 Tova tyckte som vanligt att en utestund är toppen.
 Dagen börjar och slutar med lite hembestyr, så nu är det dags att åka och handla.

5 kommentarer:

  1. Ser ut att ha varit en riktigt trevlig dag.

    Fin cykel han fått

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mycket bra dag.

      Ja, han har valt den själv.

      Radera
  2. Härligt Tomas!
    Familjen framför allt! Ja du låg dessutom framför å tog vind... :-)
    Gla Påsk i efterhand!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så är det....
      Detsamma.
      Ha en bra flygresa, du åker väl inom några timmar till Mallis!?

      Radera
    2. Melvin var hit också och visade upp sin nya fina cykel! Överlycklig kille - kul :)

      Radera