tisdag 12 augusti 2014

Cykelvasan - Att vara ute i sista stund

Som vanligt är man ute i god tid. Jag insåg för flera månader sedan att jag måste lösa "dryckesfrågan" under cykelvasan. Om det var gjort när dagen började? Svar - Nej.

Visst har jag ett vätskesystem med ryggsäck, men jag har inte riktigt fått det att falla mig i smaken. Jag tycker det är jobbigt med drickandet och saknar kontroll på mängden vätska jag får i mig. Det blir alltså inget av detta åtminstone denna gång.

Tanken har i stället hela tiden varit att använda mig av cykelflaskor. Problemet är bara att jag med min för säsongen nya cykel inte har fått plats med 0,75 litersflaskor i min bakre flaskhållare.

Då jag räknar med att vara ute i vasaloppsspåret i mer än 3 timmar, är min bedömning att jag behöver tre stycken 0,75 litersflaskor för att inte "gå tom".

Jag gjorde för någon månad sedan ett misslyckat försök med några flaskhållare jag hade över och lite spännband etc. Som sagt - allt annat än lyckat.

Vad gör man då sedan - jo ingenting. Ingenting förrän i dag, bara några dagar innan vi ska åka. För att ha en chans att få det att fungera krävdes det att jag hittade sådana där billiga dåliga flaskhållare som är öppna på sidan. Då kanske man skulle kunna slita ut och trycka ned flaskan delvis från sidan.

Det var nu för kort tid för att beställa något på nätet och det kändes som överkurs att åka till Umeå och där kanske inse att några flaskhållare inte fanns att tillgå.

Jag bestämde mig för att tro på Vännäs. I Vännäs finns två möjliga affärer. Den första hade inga hållare som fungerade och den andra hade inga flaskhållare alls. Men så när jag just skulle gå från affär två efter ett misslyckat mission såg jag helt plötsligt en ensam flaskhållare som var undanstoppad bakom en massa annan bråte. En ensam gammal och halvdålig flaskhållare. Exakt en sådan jag tänkte mig till det humana priset på 49 kronor.

Jag cyklade hem, plockade bort den gamla hållaren och satte dit mitt nya fynd. Vips så är jag åter på banan. Nu ryms flaskorna, och de går smidigt att sätta ned och ta upp - problemet är löst.

Nu får vi se vilka fler materialproblem som kan dyka upp innan och under Cykelvasan. Det har ju blivit tradition med cykelhaverier.

Dagens fynd

Monterat

Funktionstest genomfört

4 kommentarer:

  1. Om man bortser ifrån att de kanske är lite tunga så är det där riktigt bra flaskställ för mtb. Flaskorna sitter ofta bättre än i många andra typer av ställ.

    Du är ju i framkant. Jag upptäckte ju i fjol just innan start att mitt flaskställ var trasigt :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter bra.

      Man kan nog säga att vi båda brukar vara i bakkant, men ändå på något sätt oftast löser situationer som uppkommer.

      Radera
  2. Du är för rolig :-)
    Men det verkar vara ett genomgående drag bland oss cyklister, äh det löser
    sig liksom... Jag böt till mitt powertap bakhjul med diskskivor förra måndagen
    kvällen innan tempoloppet. Tror du jag orkade åka ut å testa att växlingen satt.
    Nää jag hinner imorgon efter jobbet innan vi åker typ... Hann jag? Näää!
    Så under uppvärningen försökte jag förgäves stanna å justera inte då. Fick köra
    på halvrisiga växellägen å persade lik förbaskat... :-)
    Nå idag är det tisdag igen har jag justerat växlarna på tempohojen nu då? Näää!
    Jag hinner ska ju inte köra rekordmilen förrän nästa tisdag... ;-)
    Få se om man kommer till skott eller om jag kommer att köra på halvrisiga växlar igen
    då odds på det någon?
    Hehehe!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är detta något typiskt för cyklister, eller är vi bara lika varandra?! Hur som helst verkar du ligga på samma linje som jag....

      Radera