torsdag 14 augusti 2014

Man blir bra på det man tränar på

Vilka förhoppningar kan jag ha inför Cykelvasan och när kan jag vara nöjd?! Ja, det är en svår fråga. Vad vi kan konstatera är i alla fall att det man tränar blir man bra på.

Eftersom jag väldigt sällan tränar MTB, utan nästan uteslutande kör racer får jag acceptera att det finns mycket övrigt att önska vad det gäller mina kvalitéer inom MTB.

De senaste månaderna då träningen rent allmänt fått stå tillbaka har jag till 100% satsat på LVG.

Efter att ha vilat benen i två dagar från söndagens urladdning i Vännästrampet tänkte jag idag ta mig en tur med MTB:n. Både för att rensa benen och kolla så cykeln fungerarde ok. Benen var trötta, men just i dag var cykeln ok. Hoppas den håller ihop även på lördag.

Dagens runda var för övrigt första gången jag satt på min MTB på över 50 dagar. Att vila från en disciplin i nästan 8 veckor för att sedan tro på en fin insats på tävling är nog lite för mycket att önska.
Av dagens träning blev det inte mycket träning, men det viktiga i dag var inte stenhård körning. Att jag skulle få någon formförbättring av dagens pass hade jag ändå ingen förhoppning om. Det blev i stället en social runda.

Jag åkte ut själv, träffade sedan en kompis och pratade en stund. Cyklade några minuter och träffade då Lundin som provade kropp och cykel inför lördagen. Därefter såg vi bror med en mängd vänner stående vid älven. Det blev till att stanna ett tag till. Sedan cyklade jag ca 10 minuter innan jag såg Kjell och Niklas och stannade för att prata med dem om helgens cykelvasa. De åker ned redan i morgon, vi åker på fredag.

Väl hemma hade jag varit borta ca 2 timmar, men bara cyklat 40 minuter och av dessa bara drygt 20 minuter med någon typ av puls.

Ja, vad blir då mitt mål på lördag!? I fjol var målet att klara 3.15, istället havererade cykeln med några mil kvar. Troligen hade jag missat mitt mål med ca 3 minuter om jag tagit mig i mål. I år är jag sämre förberedd på MTB, samtidigt som LVG-loppen på slutet gått bra.

I fjol var det en pina större delen av tiden jag cyklade och min puls var extremt hög.


Kanske ska jag i år vara nöjd om jag kommer till start, cykeln håller, kroppen känns okej och jag kommer in på under 3.20?! Ja, det kan nog vara ett rimligt mål. Vi får väl se om det är möjligt att uppnå.

5 kommentarer:

  1. Du har ju tränat ett pass mtb nu så du ska in under 3:15 ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om allt går min väg och du drar fram mig med dina nya fina jul så kanske det finns en liten, liten chans...

      Radera
    2. De flesta skulle nog inte säga att dagens pass var träning, men jag fick i alla fall lite frisk luft och många trevliga samtal.

      Radera
  2. Vasan är ju knappt ett MTB-lopp utan ett grusvägsrally utan dess like - så jag gissar att du har både mer fart och klipp i benen än de som kört mkt MTB/skog/stig. Klart du tar dig under 3:15!! :) Lycka till, vi kanske ses!

    SvaraRadera
  3. Lycka tíll nu allihopa!
    Kört fort men ge fasen i att vurpa! :-)

    SvaraRadera