söndag 2 november 2014

Gran Canaria - Nu bär det av

På tisdag morgon startar resan mot Gran Canaria och Playa del Ingles. I morgon har jag fullt upp på arbetet och även kvällen är inbokad, så eftermiddagen har ägnats åt packning av cykelgrejer, övriga kläder och min Canyon Aeroad. Nu är allt klart, och nu gäller det bara att i morgon komma ihåg att skriva ut biljetter och voucher som jag ännu inte fixat.

Jag åker med SAS till Stockholm och sedan direkt vidare till Gran Canaria. Utmaningen som finns är att det bara är en timme mellan flygen, så inte för det strula nämnvärt.

Från onsdag och tio dagar framåt väntar förhoppningsvis trevlig, rogivande och utvecklande cykling. Det är väl bara försenat flyg, väder, sjukdom och skada emot...

Jag ser verkligen fram emot att få lite mer värme och mycket rolig cykling.

Min första cykelresa till GC ägde rum i januari 2011 och nu är det alltså dags för min femte cykelresa i ordningen till samma plats. Det är verkligen en fantastiskt bra ö att cykla på och du kan alltid hitta nya vägar och nya utmaningar. Får jag bara vara frisk planerar jag får många resor hit under många år framöver.
Att se fram emot många höjdmeter och hög puls (här 91% av maxpuls)
För övrigt blir det faktiskt ytterligare en resa till Gran Canaria innan nästa säsong börjat. I februari 2015 åker familjen tillsammans för att fira pappa Lennarts 70-årsdag. Det blir då 14 dagar där vi kombinerar familjetid med samkväm och bra cykling. Dagarna som kommer nu - där ligger dock allt fokus på just cykling.
... och fantastiska vyer, med många serpentiner och tuffa stigningar.

Så blir det även med Vännäs CK:s gemensamma cykelresa i april då vi åker till Mallorca. Det ser alltså ganska lovande ut vad gäller att få lite värme och mycket utecykling under den kalla delen av året.

Någon fler som finns på ön nu under tiden 5-14 november?
10 kommentarer:

 1. Hoppas ni får bra cykelväder Tomas!
  Ja några av mina klubbkompisar är där nere nu men var vet jag faktiskt inte tyvärr...
  De åkte ned 30:e å ska vara där i 2 veckor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske i bergen.....

   Ja, vi ser väl om jag hittar några trevliga cyklister att cykla med. Annars fungerar det att bestiga bergen på egen hand.

   Radera
  2. Mina lagkamrater bor i Las Palmas men de tar sig med buss till diverse utgångspunkter. Andreas sa att det bara var att ringa honom om du vill hoja med dem så ring vet jag... Han har mobilnummer: +46703530936
   Lycka till Tomas.

   Radera
  3. Tack för info Mazze. Det skulle vara roligt om det gick att ordna trots att vi bor en bit i från varandra.

   Radera
  4. Jag tycker verkligen du ska ringa Andreas det är ett trevligt gäng där nere. Du platsar definitivt in i laget Tomas :-)

   Radera
 2. Hälsa Marta i Soria :-)

  Förövrigt så ska jag på kurs på Teneriffa i jan. Undra om jag ska hyra cykel...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hälsar Marta från dig! Hade varit ännu roligare om vi kunde gjort det tillsammans, men det får vi ta nästa gång.

   Cykling på Teneriffa låter trevligt.

   Radera
 3. Kom just hem från Playa del Ingles, kan meddela att värmen är fantastiskt skön, vägarna alldeles slingrande och MTB-stigarna jätteroliga. Fast det sistnämnda har du kanske inget vidare intresse av ;) Önskar dig en trevlig resa!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack.

   Låter trevligt med värme och slingrande vägar. Precis som du säger - jag håller mig dock till asfalten.

   Ha en fortsatt bra cykelvinter.

   Radera