torsdag 4 augusti 2016

Häxbrygd och monstersömn - Hjälper det?

Ja, som jag skrev igår har jag nu varit förkyld i en vecka. De senaste nio dagarna har jag inte genomfört något träningspass förutom ett mycket lugnt rullpass, och sedan förstås en tävling i tempo för fem dagar sedan.

Kroppen har blivit allt mer medtagen. Jag har inte ont i halsen, men i övrigt är det inte positivt.

Jag har sedan i måndags provat olika mer eller mindre beprövade sätt att bekämpa förkylningen. Inget har lyckats.

I går fick jag lite tips om lite häxbrygder som skulle kunna hjälpa. Varför inte prova!?

I går var jag också ganska så frustrerad, då jag verkligen önskar få tävla i helgen och göra mig själv rättvisa. Chansen till det är nu liten. För att glömma detta, tänka på annat och bli lite trevligare åkte vi till Karlstad och hade en mysig och trevlig dag. Det kändes bra.

På hemvägen från Karlstad passade jag på att inhandla ingredienserna för häxbrygden. Så vid sju i går kväll började medicinmannen sitt mission.

Först kokade jag upp en liter vatten och blandade sedan i två teskedar Chaga och lät det koka upp. Därefter pressades två vitlöksklyftor som sedan skrapades ned i vattnet. Därefter var det dags att riva ingefära. Jag körde på en bit motsvarande ca 4 ggr 4 cm. Det blev en hel del ingefära det. I med det i den kokande vätskan. Därefter fick allt småkoka i ca 30 minuter. Sedan i med ca 0,5 dl honung och lite mer kokande innan det fick svalna. När det svalnat silades vätskan och hälldes sedan i en flaska. Nu var det ca 7,5 dl vätska kvar.

Dags för att drickas. Tog ca 2,5 dl i en mugg och värmde till ca 100 grader. Lade i en tepåse med smak av ingefära och citron och lät det dra. Därefter i med en bra skvätt whiskey och lite mjölk.

Färdigt att drickas till kvällsfikat. Hur det smakade? Rejält starkt. Brände helt klart bra. Främst på grund av all ingefära.

Snabbt hade jag druckit upp 2,5 dl och tog samma sak en gång till! Borde vara dubbelt så bra!?  Bara att vänta.

Inatt har jag dessutom sovit en monstersömn för att hjälpa kroppen att återhämta sig. Min klocka säger att det blev 11 timmar och 7 minuter. Direkt jag vaknat tog jag de sista 2,5 dl av häxbrygden.

Sedan har jag bara legat hela dagen och hoppats att måendet snart är bra. Jag har inte så stora förhoppningar, men hoppet är det sista som överger en.

Enligt Katten borde det vara garanti på att bli frisk för den som får i sig den häxbrygd jag gjorde. Hoppas hon har rätt.

Ja, senast i morgon förmiddag bör det kännas om inte hundra, så nästan om det ska gå att starta på lördagens tempo. Jag hoppas.

4 kommentarer: