lördag 28 januari 2017

Gran Canaria - En sammanfattning, och idag distans plus en hård tia

Så var jag hemma från Gran Canaria efter en veckas bra cykling. En cykling som innebar 32 timmars träning, Det blev en hel del klättring, även om den delen blev lite mindre än vanligt då det ofta var för kallt uppe i bergen. Det blev ändå ca 15.000 höjdmeter och då blir inte snittfarten så hög så jag noterar ca 850 km.
Det blev också lite mer hårdkörning än vanligt och en hel del bra besked kring hur jag ligger till i träningen.

Jag kom hem natten mot torsdag och sedan var det arbete heldag. På kvällen var det senare läge för en vilodag. 

Jag hade en tanke om att träna igår fredag, men tyvärr fanns ingen tid. Det blev en lång arbetsdag och sedan prioriterades familjen.

Efter två vilodagar blev det åter lite trampande idag.

Jag rullade totalt tre timmar på trainern. Första två timmarna hände inte mycket spännande förutom att jag tittade på sprinten i längdåkning. Jag började direkt på 230 watt och 120-125 i puls. Ja, sedan fortsatte jag så i två timmar och tio minuter. 

Därefter ökade jag intensiteten till 250 watt i 20 minuter innan det var dags för dagens enda pulshöjare. 

En tia på varierad kadens väntade. Först ca 65 i kadens under en minut. Därefter ändrades kadensen varje minut genom att den blev högre och högre de första 5 minuterna. Sedan åter lägre och lägre kadens innan jag avslutade de sista minuterna på högre kadens. I mitten och i slutet låg jag då kring 100 i kadens.

Tian började på 400 watt i två minuter, sedan sex minuter på 370 watt och sedan avslutades de sista två minuterna på 400 watt. Det innebar att tian landade på i snitt 382 watt. Jag fortsatte sedan med tio lugnare minuter på ca 300 watt. Det blev då en tjuga på 346 watt. 

Då var det bara ca 10 minuter kvar som rullades relativt lugnt.

Totalt sett blev det en bra träning, där benen kändes bra och inte så slitna efter alla cykling på Gran Canaria. Nu gick det ju ganska så lugnt förutom 10 minuter, så det kanske inte säger så mycket.

Jag får se hur det känns i morgon.

Efter middagen åt vi hemlagad pizza som jag kastat ihop. Bäst att njuta lite extra. Nyttigare tider i antågande.

2 kommentarer:

  1. Lite fullt i magen blev det, med pizza till efterrätt. Den passade väldigt bra till huvudrätten iaf (som även den var pizza). Mycket gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, så går det när man tar två bitar pizza, eller skriver ett inlägg lite snabbt så det blir lite tokig meningsbyggnad😉

      Radera