söndag 22 januari 2017

Gran Canaria - Skrämde vettet ur gästerna och sightseeing

Efter 20 timmars relativt hård träning den första halvan av resan till Gran Canaria var det i dag dags för en lugnare tillställning.

Min plan var att komma ut tidigt och rulla en lugn runda och att i morgon åka ut lite senare. På detta sätt maximerar jag vilan samtidigt som det blir cykling varje dag. Tyvärr blev det inte riktigt som jag önskade.

Jag var extra tidigt vid frukosten idag, nämligen 07.30. När jag sedan skulle rulla i väg en timme senare regnade det! Typiskt. Bara att gå upp på rummet och vänta in ett bättre väder. 09.30 var det så dags för ett nytt försök.

Jag rullade cykeln genom korridoren och när jag precis kom fram till ett hörn som ledde ned till trappen kom en man och en kvinna. De blev livrädda och skrek högljutt. Det var min cykel som uppenbarade sig runt hörnet med det karaktäristiska cykelljudet. Trodde jag i alla fall. De trodde det var en orm hörde jag de säga!

Efter att skrämt vettet av hotellgästerna rullade jag ut i det som nu var strålande solsken. Till att börja med rullade jag lite efter kusten i lugnt och sakta mak.
Jag tog också en massa avfarter där jag inte brukar vara och kollade läget. I utkanten av Maspalomas hade flera nya kvarter dykt upp sedan förra året. Jag åkte runt och tittade, och här fanns förstås bara nya fina hus.
Det visade sig inte bara vara ett bostadsområde, utan flera som dykt upp på kort tid. Verkar vara hett att bosätta sig på Gran Canaria.
Efter att ha snurrat lite rullade jag vidare en stund efter kusten och vände när det kändes lämpligt. Ytterligare lite avstickare och sedan tillbaka mot hotellet.

Idag blev det bara 90 minuters cykling och helt klart känns benen ganska så trötta och sega. Jag hoppas att dagens lugna cykling och långa vila tills mitt på dagen i morgon ska göra att benen åter spritter. Eller åtminstone känns piggare än idag.

För att öka chansen till att vara fräschare imorgon gick jag på en längre vandring i sanden efter att ha hällt i mig några koppar kaffe. Att vandra i sanden brukar mjuka upp musklerna, även om de inte kändes mjukare efter två timmars träning för benen. Men i morgon kanske!?

För övrigt var det bara fint någon timme idag. I övrigt molnigt och ganska kallt. Det har överlag inte varit bra väder på resan. Jo, helt okej för cykling, men inte alls för de som vill slappa och sola.

Just, jag körde kompressionstights också. Brukar vara effektiva.

I dag körde jag lätt lunch med en typ av grekisk sallad då jag inte gjort mig förtjänt av mer. Förhoppningsvis blir det mycket träning i morgon och därmed också mycket mat.

Lite mer kaffe och sedan upp på rummet.

Resten av dagen har jag ägnat åt att tvätta alla mina cykelkläder som inte luktade mumma kan jag lova, och sedan sköta en hel del arbete. Det har som vanligt vält in e-post och jag har försökt svara på det mesta för att inte ha en allt för ohanterlig situation när jag är tillbaka på arbetet. Jag lär få köra ytterligare ett antal timmar på onsdag också. Tillbaka på arbetet på torsdag.

Nu ska jag snart äta middag och eventuellt försöker jag somna tidigt. Kan dock bli svårt då mitt rum ligger alldeles bredvid där hotellet har underhållning på kvällarna. Brukar kännas som de sitter och spelar inne i rummet. Men hittills har det i alla fall varit ganska bra, så det känns ok.

I morgon ska jag för första gången ta lite sovmorgon, Sedan hoppas jag cykelkläderna är torra, gubben är laddad och benen är pigga. Ja, i sådana fall blir det nog lite cykling även i morgon.

2 kommentarer:

  1. Hehehe! Alltså vad för orm kan låta som en cykel?
    Skulle vara en skallerorm men de finns väl inte på GC eller?
    Note to self=Check snakes on GC if skallerorm then nogo! ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det var en sådan de nämnde. I uppståndelsen tänkte de nog inte på vart de var, för här finns inga sådana ormar. Så det är fritt fram att komma hit och cykla Mazze.

      Radera