tisdag 30 maj 2017

Vännäs CK - Första gemensamma träningen och lite hårda klättringar

Vi brukar köra gemensamma träningar med Vännäs CK varje tisdag. Vi brukar börja kring 1 maj. I år har dock vädret varit bedrövligt, och sedan har vi också haft en del gemensamma träningar med umeåföreningarna. Men nu var det till slut dags. Årets första gemensamma tisdagsträning. 

För dagen var vi ganska många på plats, och extra kul att några cyklister dök upp som aldrig tidigare cyklat med oss. Jag hoppas verkligen de kommer igen och att vi också fyller på med både helt nya cyklister och med cyklister som varit med tidigare som inte hade möjlighet i kväll.

För dagen stod Hössjörundan på programmet,vilket skulle innebära lite över 50 km cykling.
För att cyklingen skulle passa alla oavsett erfarenhet så cyklade vi mycket lugnt i två-led hela rundan. Detta bröts dock av med fri fart på 5 ställen. Efter varje fartsträcka väntade vi in alla och cyklade sedan lugnt till nästa frifartsställe.
Alla verkade ha skoj och gasade på efter sin egen kapacitet i backarna och sedan cyklade vi lugnt och snackade.

De första två ökningarna skedde i den korta stigningen upp till Vännäsby kyrka och nästa tillfälle var den stigningen just innan du svänger höger mot Rödtjärnsberget.
Vi stannade till just innan Rödtjärnsberget som erbjuder en bit över 1 km med drygt 6% lutning. Jag tog det därefter hyfsat lugnt och rullade upp på ca 3.45. Några hade lite mer bråttom.

Uppe på toppen av Rödtjärnsberget blev det ett kort stopp och lite snack.

Sedan bar det utför och vi cyklade lugnt vidare. Det var dock lite klurigheter på vägen i Hössjö.  De hade nämligen rivit upp delar av vägen och på andra håll fanns helt nylagd asfalt som inte riktigt torkat. För övrigt var även vägen avgrävd på ett ställe vid klättringen uppför Rödtjärnsberget. Inte optimalt nu, men förhoppningsvis blir detta mycket bra när allt är klart.

Så var vi då framme vid den längsta klättringen för kvällen. Hössjöberget erbjuder 3,6 km klättring, men samtidigt är det bara en snittlutning på 3%. 
I början av klättringen blev det lite fotografering av de andra cyklisterna och sedan lade jag mig lugn i klungan.

Med 1,2 km kvar till toppen bestämde jag mig för att bli trött. Jag matade på till toppen och jobbigt blev det. 470 watt och en snittfart på 33,5 km/h uppför i ca 2 minuter och 20 sekunder var helt ok.

Alla gjorde det verkligen bra idag och det var skoj att så många var med. Nu var det bara lite transport tillbaka till Vännäs.
Framme i Vännäs erbjöds en bonus. De som ville kunde cykla uppför Pengsjölia där vi har målgången för Vännästrampet.  Ca 2 km med 5% lutning. De flesta utmanade backen.

Helmersson som verkligen var pigg i dag körde stenhårt i backen och jag låg på hans hjul tills alldeles i slutet. Känslan var helt okej, trots att det krävdes en hel del effekt. Det blev 5 minuter på 387 watt utan att vara uppe i pulszon 5. 
Vi rullade tillbaka till starten för dagen och vi tackade varandra för en trevlig och bra kväll där jag tror att alla fått ut vad de önskade.
Nästan hemma var det fågelinvasion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar