torsdag 1 juni 2017

Stockholm 4-dagars: Utmanande och vägbygge ställer till det

I helgen väntar Stockholms 4-dagars med ett tempo, ett GP och två linjelopp.

Det ska bli spännande och utmanande och självklart är målen som vanligt höga. Konkurrensen och antalet deltagare är också högre än vanligt, så det blir till att bita i.

Kringeltempot som inleder helgen var i fjol det lopp där jag lyckades allra bäst. Jag har därför sett fram emot detta och hoppats på en jackpot. Bansträckningen är för mig optimal.

Så kom det häromdagen tyvärr information om att det var vägbygge på den ordinarie banan och helt plötsligt ändrades förutsättningarna rejält. Från platt och rakt till mer kuperat. Så här skriver arrangören på sin hemsida: "Banan är ganska kuperad, med en hel del kurvor." Inte optimalt för mig med teknisk bana och höjdmetrar. Chanserna till topplacering har minskat, även om jag självklart inte gett upp. Motståndet är också knivskarpt vilket kräver en maxprestation för att jag ska ha något att hämta.
Ifjol blev det en pallplats på 4-dagars. Tvåa i tempot, 4 sekunder från seger. 
Även på de kommande deltävlingarna: Falkenloppet, Arlanda Test Track och Nationaldagsloppet blir det utmanande. Väldigt många deltagare och egentligen passar ingen av bansträckningarna mig som cyklist. Arlanda är tekniskt, och här hade jag det svårt i fjol. Falkenloppet var inte så utmanande ifjol och det blev spurt. Inte riktigt min grej. Vad jag kan se av banprofilen för Nationaldagsloppet vilket inte var med i fjolårets 4-dagars, riskerar det också att bli något liknande. Å andra sidan tror jag mig både vara mer taktisk, modigare och lite starkare i år, så kanske kan jag få med mig något mer än i fjol då det inte blev många poäng till Sverigecupen under denna tävlingshelg.

Redan i fjol var dock Stockholm 4-dagars riktigt trevligt, även om resultaten inte riktigt fanns där.
Visst låg jag i totalledning i 4-dagars (en separat cup för dessa fyra lopp) inför sista dagen, men det berodde mest på att jag var riktigt snabb på tempot och där skaffat mig ett stort försprång. Sedan rullade jag in med spurtklungan i två deltävlingar. På den sista deltävlingen på en Gocartbana blev det riktigt haveri i prestationen och jag slutade en bit ned i totalen.

I år hoppas jag på 4 riktigt trevliga dagar och att i alla fall några bra resultat rullar in. Sedan vore det inte fel om vädret blev okej i alla fall. Ser inte så lovande ut.

Här i norr är det ännu sämre. Just nu hagel!!

2 kommentarer:

  1. Hööru Tomas! Gör som du brukar gå ut hårt å öka efter hand! ;-)
    Skitfiske!!!

    SvaraRadera

Min blogglista