måndag 19 juni 2017

Nya ovala klingor, sjukt bra?!

Jag har haft mina två tävlingshojar på service hos Team Sportia i Umeå och under tiden har jag rullat på min reservhoj.

Det har fixats lite olika saker på cyklarna plus att jag har införskaffat lite olika prylar.

Den största förändringen är att jag under en tid funderat på att byta framklinga men det visade sig inte vara helt enkelt om jag inte skulle byta vevparti och därmed också tvingas köpa en ny effektmätare.

Team Sportia har som vanligt haft bra service och hjälpt till att lösa lite kluriga grejer på ett fint sätt. Det har även gällt framklingorna.
Några foton på hemvägen idag

Till slut lyckades vi med gemensamma krafter hitta ett för mig bra alternativ. Idag dök de så upp - Rotor Q-rings. Helt klart spännande. Oval klinga och 54 tänder istället för 53. Den 10% ovala klingan gör att den delar av varvet har motsvarande 56 tänder och andra 52 tänder. Tanken är att det största motståndet ska ligga i det läge där du har mest kraft att trycka och i dödläget där minst kraft går genom pedalerna ska det också vara minst motstånd. Hur det blir i praktiken återstår att se.

Jag och Katten åkte gemensamt till Umeå och då hon skulle cykla med SheRides och jag skulle alltså få hämta cyklarna.

Själv har jag haft förkylningskänning idag och hade bestämt mig för att ställa in träningen. Jag insåg dock att det inte skulle vara möjligt, om jag inte skulle få vänta 3 timmar i Umeå på att Katten skulle träna klart. Jag bedömde att jag alltså var tvungen att cykla hem.

Så fick det bli. En lugn runda på 32 km. Jag valde att rulla hem med tempohojen för att få känna på den nya utväxlingen.

Det kändes lite ovant, men ändå inte en extremt stor skillnad. Hur det känns i full fart eller under en längre tid med tryck fick jag inte känna på. Jag provade trycka på några minuter, men kroppen ville inte alls vara med idag, så att jag stumnade direkt hade troligen inget med utväxlingen att göra utan det skit som i dag störde kroppen.

Jag hoppas nu verkligen inte bli sjuk på riktigt. Både för att det tar ned kapaciteten, att det är nära till SM och att jag verkligen behöver några rejäla pass med mina nya klingor innan nästa helgs SM om det ska kunna bli bra det här.

Hur som helst känns det spännande med ovala klingor och lite bättre utväxling.

I morgon har vi gemensam träning med Vännäs CK då planen är att kolla så att allt fungerar kring det som är fixat på racern. Jag behöver dock må mycket bättre än i dag, annars blir det DNS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar