tisdag 20 juni 2017

Spurter, korta intervaller och invänjning av ovala klingor

Precis som många nämnt krävs det invänjning när du går från runda till ovala klingor. Jag fick tyvärr mina nya Rotor-klingor väl sent då SM är nästa helg, men jag gör ett försök att vänja mig. I värsta fall får jag i sista stund byta tillbaka till de klingor jag tidigare använt.

Det underlättar inte heller att kroppen varit krasslig några dagar, vilket försvårar träningen.

Jag var osäker på om jag skulle kunna träna något idag, men efter att ha sovit någon timme efter arbetet kändes det åtminstone hanterligt.

Först blev det 40 väldigt lugna minuter med tempohojen, och hur de nya klingorna kändes klarnade inte.

Sedan var det gemensam träning med Vännäs CK på programmet. Idag hade jag planerat för uppvärmning i 10 km och sedan skulle ett intervallpass följa med totalt 10 intervaller. I slutändan fick vi en i bonus, så det blev 11.

Vi blev för dagen 11 cyklister vilket var trevligt.

Jag hade tre mål för dagen; att träna på mina nya klingor, att det skulle bli en bra träning för alla och att inte köra för hårt då jag känt mig krasslig.

Just nu känns det som att jag lyckades hyfsat med alla tre.

Vi körde fem intervaller på en ca 1 km i en inte allt för brant backe och de flesta gånger gick jag först in i backen och sedan höll jag jämn hyfsad hög effekt utan att på något sätt maxa. När någon gick om höll jag bara farten.
Paus innan nästa spurt.

Mellan varje backintervall cyklade vi 3-4 km innan det var dags för en spurt. Det blev totalt 6 spurter. Jag drog upp varje spurt och höll farten i en km fram till mål. Övriga fick spurta när de ville. Jag var inte med och spurtade. Det blev många bra och jobbiga spurter. Extra jobbigt då det blåste storm i kväll.

Det blev ett bra träningspass för min del då jag fick 11 kortare effektökningar som var ganska hårda, men utan att jag maxade.

Det verkade också som de övriga tyckte det var skoj, och jobbigt.

Bra fart på alla och positiv stämning helt enkelt.

Positivt också att jag fick nästan tre timmar på tempohojen ikväll. Så länge har jag aldrig tidigare suttit på denna hoj.

Nu får vi se hur benen reagerar på de nya klingorna. Risken finns förstås att jag blir extra sliten och/eller får ont någonstans. Vi hoppas på att det inte blir så. Fortsättning följer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar