onsdag 3 juli 2019

Tre problem, och ikväll 6 backintervaller

Fortfarande tre problem kring min tempocykling. För det första har effektmätaren fått spel och fungerar inte alls som den ska. Det är ju ok på en racer, men på tempohojen är det för mig väldigt viktigt att effektmätaren fungerar för att kunna pejsa mig bra.

För det andra har jag svårt att få till samma kapacitet och effekt som tidigare år, medan effekten på racern snart är densamma.

För det tredje ställer min stora skada i rygg, axel mm till det då jag inte kan få till en bra position på hojen som är snabb samtidigt som inte smärtan blir för stor.

Utifrån ovanstående var det idag skönt att ta paus från tempohojen för att ta nya tag i morgon.

Ikväll var det tisdagsträning med Vännäs CK. På programmet stod Hössjörundan med 6 intervaller i de klättringar som vi hittar då vi lägger till Överbodabacken i början och Pengsjölia på slutet.
Glada miner efter sista intervallen uppför Pengsjölia

Vi var endast fyra i kväll. Jag, Erik N, Helmersson och Tjäder. Men det blev en toppenkväll. Glada miner, bra fart och fin känsla på intervallerna.

Erik var extra taggad och hade bra tryck hela kvällen. För egen del blev det bra sparring och bra besked på flera sätt. Jag är faktiskt lite förvånad att det kändes så pass bra ikväll med tanke på att det blev över 60 timmars träning i juni och det med bra kvalité.

Benen var piggare än väntat och pulsen lägre än tidigare med samma effekt. Lovande.
Lysande kväll - inte bara ögonen....

Total intervalltid landade på ca 28 minuter och allt över 330 watt varav ca 20 minuter från 370 till 470 watt och några minuter över 470 watt. Övrig tid av träningen gick i distansintensitet eller lugnare.

Totalt blev det 2 timmars träning i kväll och det blev ytterligare en cykelrunda som bidrog med mycket gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar