söndag 31 mars 2013

Jag + Cancellara = sant

Två vinnare i dag. Både jag och Fabian "Spartacus" Cancellara.

Redan på Gran Canaria i januari träffade jag Cancellara i backen upp mot Soria. Det känns som jag och bror var bra sparring, då Cancellaras form nu verkar vara riktigt på topp. Se tidigare inlägg: Gran Canaria 2013 - Cykeltur 10: Soria.  I dag inspirerades jag av att se hans uppvisning i Flandern runt och själv var jag riktigt stark för första gången på länge.


Jag körde ett pass på 135 minuter med ett bra tempo. Jag bäddade in 9 intervaller med olika längder mellan 1 minut och 5 minuter. De flesta låg på ca 3 minuter. Jag kunde hålla bra intensitet och tempo på alla intervaller för att efter varje intervall återgå till utgångsfarten och hantera denna. Jag var stark genom hela passet och hade samma tryck på intervallerna i slutet.

Dessutom - inga känningar i vaden idag.

Jag kör en Polar RS 800 CX som pulsklocka och en trainer Tacx i-magic. Klockan mäter energiförbrukning utifrån puls och trainern utifrån watt. Generellt är det så att jag måste vara riktigt bra tränad för att energin utifrån watt ska vara likartad med uppgifterna från pulsklockan. Det beror på att om man är dåligt tränad blir pulsen opropotionerligt hög och energiförbrukningen i pulsklockan överskattas. Det handlar alltså om att med så låg puls som möjligt kunna trycka så mycket watt som möjligt.

Idag hände något.. För första gången på länge låg wattenergin nästan lika högt som pulsenergin. Om det håller i sig betyder det att formen är på väg. Lovande.

Med andra ord kände jag mig som en riktig vinnare idag, precis som Cancellara. Vi planerar båda att fortsätta på den inslagna vägen.


4 kommentarer:

  1. Bra jobbat! Du är stark och seg du!

    Själv är jag hyfsat mör i benen efter några stackars intervaller och ynka 30 minuter på trainern. Man kan säga att det är en viss skillnad...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Trots att jag är seg har det hänt att jag förstått något som andra förklarat....

      Jag kanske är lite starkare på cykeln, men å andra sidan är du vass på simning, löpning och längdåkning. Inget av detta är någn cup of tea för mig.

      Radera
  2. Stabilt. Själv har jag fått hostebola. Inväntar dödsfebern på 40 grader som drabbat flera i sällskapet i umasjö

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja du ser. Det är precis som jag brukar säga - Frisk luft vintertid är livsfarligt.

      Radera