tisdag 30 april 2013

Dödsstraff!


Jag har tidigare skrivit två inlägg i frågan - Är ramen död? och Domen avkunnad. Allt handlar om min kära cykel - "svarta faran".

På Gran Canaria fick ramen en skada där det var osäkert hur allvarlig den var. Jag tog kontakt med Canyon och visade upp bilder på ramen - de var då tveksamma. De ville inte avge någon dom direkt. Frågan kvarstod - lever cykeln eller är den död!? Canyon ville att jag skulle genomföra en del tester innan beslut om frikännande eller dödsdom.

Under tiden var cykeln inlämnad på cykelfirma för byte av kedja, styrllinda och vajerbyte. I övrigt skulle min kära Canyon Ultimate CF SLX 8.0 genomgå en allmän "vårservice". Cykelfirman sa att det var troligt att ramen skulle överleva med lite åtgärder, men han tyckte att det kunde vara bra att kolla med Canyon. Jag kände mig nöjd och tänkte att vi "provar". Det blev alltså "samhällstjänst".

I början av april - just innan resan till Mallorca gjorde jag trots allt några av de tester som Canyon föreslagit. Det visade sig att ramen flexade på ovansidan av ramen preis där skadan finns. Ramen flexar ingen annanstans. Det ledde till att domen överklagades. Efter att åter tittat på bilderna och fått beskrivningen av hur ramen kändes säger nu Canyon att ramen är sprucken. Det vill säga - att ramen är död trots allt!

Så surt och irriterande att detta inträffar just nu, precis när säsongen startar. Det blir inte billigt och det blir inte lätt att hitta en bra ersättningscykel, med så kort varsel. Dessutom är det inte ett optimalt läge att byta cykel. Men vad gör man. Ja det finns ju inga val. Men surt är det!

Dödsstraff för "svarta faran" var inte vad jag förväntat mig.






Svarta faran är snart död

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar