lördag 4 maj 2013

Löpning, MTB och hackad 500 ggr

Många aktiviteter i dag. Det började med att Katten tog familjens ansvar och serverade korv för Vännäs SK på dagens löpartävlingar i Vännäs. Någon timme senare åkte jag och Melvin ner till starten. Melvin skulle springa 1,5 km, vilket kan vara ganska långt för en sjuåring. Framför allt när han tidigare aldrig sprungit längre än 1 km. Melvin kämpade på bra och fick en medalj, festis och kexchoklad som belöning. Riktigt bra jobbat.

Start för 1,5 km - Flickor och pojkar från 7-12 år.


Farmor, farfar, morfar och mormor är på plats för att heja på barnbarnet.


Katten peppar sonen när det börjar bli jobbigt.



Efter loppet var sonen till en början inte riktigt nöjd, men när han vilat ett tag, fått visa upp sin medalj och ätit upp sin kexchoklad så blev allt mycket roligare. Snart har sonen fler medaljer än vad jag har.

Efter att ha följt sonens bravader, tittat på 5 km loppet och sett starten av halvmaran begav jag mig hemåt. Idag var det nämligen dags för ett MTB-pass tillsammans med MTB-gänget inom Vännäs CK. Det var faktiskt första gången någonsin som jag körde med dem.

Det blev ett riktigt trevligt och givande cykelpass om vi ser till vägarna, sällskapet och intensiteten. Framför allt tror jag att den intervalliknande träningen ska kunna höja formen även på racern.  Dessutom ska jag ju i år delta i två MTB-tävlingar, vilka blir mina första någonsin. Först är det Krafttrampen i Skellefteå i början av juni och därefter är det Cykelvasan i mitten av augusti. För att få en hyfsad startplats på Cykelvasan bör jag redan på Krafttrampen visa upp ett hyfsat resultat. Så det blir nog fler gemensamma pass för att förbättra prestationen både på MTB och racer.

Det var en del idag som inte var fullt så trevlig och det var cykeln. Det verkar alltså gått troll i Tomas och cyklar. I dag hackade baktrissorna/kedjan ur 5-6 ggr per minut. Jag och Hans provade olika sätt för att komma tillrätta med det, utan att lyckas. Det betyder att även denna cykel nu måste in på reparation.

Att cykla i ca 80 minuter och hela tiden ha en hackande tillvaro är inte helt angenämt och efter ett tag började det kännas i mitt problematiska knä. Då passet var så pass trevligt kämpade jag mig dock igenom hela träningen. Totalt hackade alltså kedjan/växeln ur 400-500 ggr, undrar om det är någon form av rekord. Det var bara i riktigt branta uppförsbackar som det inte hoppade.

Nu måste jag se till att skapa mig tid och ta mig för att lämna in cykeln, så att en havererad cykel inte ska göra att det inte blir mer MTB-träning närmsta tiden.

Så sammantaget har jag nu en helt havererad racer och en halvt havererad MTB.

Om vi lägger till att brukscykeln är stulen betyder det att jag nyligen hade tre fungerande cyklar. Nu har jag två cyklar varav en är död och en behöver sjukvård - så det ser bra ut.

3 kommentarer:

  1. Du verkar ha glömt en cykel... du har ju en gammal sönderrostad sak i garaget som har fått arbeta ganska hårt i trainern under vintern.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så sant, så sant. Även den cykeln är färdig för skroten....

      Radera
  2. Jag kan ta in den till "Sten" någon dag framöver. Jag åker ju ändå emellan varje dag.

    Förövrigt väldigt konstigt då den ju typ är ny.

    SvaraRadera