onsdag 8 maj 2013

Mosad

Det kunde ha blivit fyra gånger "mos" men det slutade med två.

Efter en lång dag på arbetet åkte jag för att handla fredagsmaten. Frågan är om det skulle bli mos, men då det ju nästan är fredag idag blev det istället "Tacos". Det blev alltså inte denna form av mos.

Ursprungligen hade jag tänkt mig en vilodag i dag, men insåg att en cykeltur nog var på sin plats då träningen riskerar bli inställd i morgon på grund av vädret. Vi kan vänta oss spöregn och ca 3 grader - muntert.

Jag planerade att laga till maten, åka ut och cykla och att vi därefter skulle äta tillsammans. Då både sonen och Katten var utsvultna blev det istället så att jag lagade till maten, därefter fick de äta medan jag bytte om för min cykeltur.

Ursprungligen hade jag tänkt köra ett mycket kort och mycket hårt pass. Nu var det inte längre lika viktigt att vara snabb då övriga redan ätit. Samtidigt insåg jag vid början av turen att jag nu var lite seg efter tre rejäla pass på fyra dagar. I stället för ett stenhårt pass blev det istället ett "slöpass" på ca 4 mil i sol och en del blåst. Med andra ord ett pass där jag inte "älgade på", och det var inte mycket att skriva hem om kring själva träningen.

Däremot hände något mycket, mycket oväntat. Jag susade fram efter bjurholmsvägen och mixtrade lite med min pulsklocka. När jag tittar upp står en "Mos" (ja här jobbar vi med fonetisk skrift och engelska) framför mig. Jag svänger ut och undviker att bli mos med med ca en halvmeter. Alldeles bakom "mos" nummer ett visar det sig finnas en mos till som jag precis undviker. Två gånger "mos" vänder om och springer in i skogen. Jag fortsätter trampandes mot Bjurholm och inser att detta kunnat sluta illa, och att det inte hade varit helt behagligt att åka rakt in i en flera hundra kg tung "mos". Min cykel är ju redan bedömd som mos (och ny är beställd), och jag gissar att även jag hade blivit ganska mosad.



Det blev alltså inte mos till maten, jag blev inte mosad, men jag träffade två ggr "mos". Det är något man inte gör varje dag.

Efter avslutad runda där jag enligt pulsklockan förbränt drygt 1000 kalorier har jag nu gjort mitt bästa för att inta rejält mycket mer onyttigheter än så. Jag började äta Tacos vid 19.30 och en timme senare och 4 stora tacos hade jag med råge fått i mig mer än jag gjort av med. För att ytterligare säkerställa att kroppen skulle fyllas av kalorier tog jag kaffe med degestive och därefter ca 200 gram chips. Nu sitter jag och ser på hockeyn och känner mig ganska rejält stinn.



4 kommentarer:

  1. Fy vad läskigt! Tur det gick bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det hade blivit en exceptionellt underlig händelse om en cyklist och en älg hade kolliderat.

      Radera
  2. Men fy så hemskt! Nu törs jag ju aldrig mer cykla efter Bjurholmsvägen! Om det hade hänt mig hade det nog blivit mos i brallorna... :-S

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mos i brallan hade inte varit trevligt. Älgarna såg lika rädda ut som jag, så de sprider nog bland sina kompisar att i framtiden hålla sig undan. Så därför är det nog lugnt för dig.

      Radera