onsdag 19 juni 2013

Cykelförbundet - Mindre för mer

Vid Vännäs CK:s styrelsemöte tidigt under våren beslutade vi att ansöka om medlemsskap i Svenska Cykelförbundet. När flera månader gått och vi inte hört något från Cykelförbundet kontaktade både jag och bror var för sig förbundet via mail. Det har nu gått flera veckor sedan mailen skickades - och ingen av oss har fått något svar. Det känns som förbundet har en bristande organisation kring sin kommunikation.

Så ringde bror direkt till förbundet och fick då kontakt. Det visade sig att vår ansökan blivit liggande och hade inte bror ringt hade vi nog fortfarande inte fått vårt ärende behandlat. Kanske har de också brister kring arbetsorganisationen?!

Nu har det dock slutligen löst sig - nu är vi från den 18 juni 2013 medlemmar i Svenska Cykelförbundet.


Ämne: Ny Föreningsansökan Vännäs Cykelklubb har godkänts av RF
RF har godkänt nedanstående ansökan. Svenska Cykelförbundet har redan tidigare godkänt ansökan. Mer information kommer i senare utskick.

SF: Svenska Cykelförbundet
Namn: Vännäs Cykelklubb
RF-NR: 50021
Kommun: Vännäs
Ordförande: Joakim Åström
Kontaktperson och Idrottsansvarig: Tomas Åström (tomas.astrom@vannas.se)



I informationen som skickades med mailet som bekräftade vårt medlemskap i Svenska Cykelförbundget lade jag märke till en mycket intressant detalj.

Medlemsskap i Svenska Cykelförbundet kostar 1500 kronor/år om man registrerat alla uppgifter i deras IT-system senast i mars samma år. Om det sker efter mars kostar det 2000 kronor. Med andra ord hade det alltså kostat 1500 kronor om vi varit medlemmar hela året. Nu när vi är medlemmar halva året kostar det 500 kronor mer. Jag tror aldrig att jag varit med om att kortare tid/mindre kvantitet kostar mer. Det finns säkert någon logik i detta, även om jag har svårt att se den. Men det är väl inte meningen att vi ska förstå allt här i världen!?

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar