tisdag 22 oktober 2013

Cypern - Cycle in cyprus

Cycle in cyprus som vi hyr cyklarna av är ett svenskt företag. De har bra service och ett gott bemötande. Synd de ligger så avsides från Larnaca. Än så länge har cyklarna fungerat bra, trots att det känns att de är ganska slitna.

Reflektion 1: Cyklarna vi hyrt är helt ok men annorlunda än om du hyr på Mallorca eller Gran Canaria. Om jag tänker att min cykel är en rallybil, brukar man hyra en familjekombi. Här erbjuds en stark, robust traktor. Inte så snabb och rapp, rejält tung, men väl fungerande till sitt syfte.

Reflektion 2: Det finns få ställen att hyra cykel. Jag hittade två, och båda ligger i den lilla byn Kalavassos. Det går bra att ta sig dit, men det är lite omständligt och det är få bussturer varje dag.

Reflektion 3: Vägarna i gamla stan vid stranden i Larnaca är verkligen smala. Att de är enkelriktade och går som ett virrvarr gör inte läget lättare. Men fint är det.

Reflektion 4: Utifrån att man kan hamna i partier där däcken far illa bör det övervägas att ha med en extraslang på rundan, förutom den som ingår vid cykelhyran. Själv fick jag igår punktering för första gången på en utlandsresa.

Reflektion 4: Det är verkligen fantastiskt med fint väder och bra cykling.

Reflektion 5: Ännu inga kackerlackor på rummet. När vi var här för kanske 15 år sedan kryllade det av muterade kackisar på vårt rum - inte mysigt. Katten lovade att aldrig igen sätta sin fot på cypriotiskt mark. När hon fick en cykelresa till just Cypern i julklapp hade hon inget val. Det är alltså aldrig försent att ändra sig, och vi ska akta oss för att döma ut saker, personer och företeelser.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar