fredag 25 oktober 2013

Cypern - Ockuperad mark

För andra dagen i rad är vi på en lunchrestaurang som bara verkar ha ett lunchalternativ, en form av kebab. Alldeles nyss kom dock något annat fram på bordet, men jag uppfattade att det kommer något mer. Det är inte helt lätt när allt står skrivet på grekiska och personalen inte kan engelska. Men det blir nog bra till slut.

I dag har vi hittills bland annat åkt igenom en by som heter Troulloi för att stanna först när vi nådde det av Turkiet ockuperade området. Sedan har vi trampat längs med gränsen under några mil och då sett både vakttorn och FN- personal som medlar i området.
Vi har också hunnit med en punktering, denna gång på Kattens cykel. Både slangen som satt på och reservslangen hade redan lagningar, inte optimalt. Lagningen flöt dock på bra och stoppet blev kort.
Fram till lunch som vi äter i Lympia har vi cyklat 42 km. Rejäl motvind hela vägen. Så nu är det medvind och nedförsbacke till Larnaca, bara att rulla....

Det passar nog bra då 5 dagars cykling och nästan 40 mil för Katten börjar ta ut sin rätt. Hon har dock kämpat på berömvärt hela veckan, framför allt då detta är hennes första cykelresa. Det har varit och är väldigt trevligt att kunna åka med sambon på en cykelresa och att hon vill cykla alla dagar hon orkar, vilket varit alla utom en. Riktigt skoj.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar