måndag 9 juni 2014

Efter regn kommer solsken - Tre cykelrundor och ett kalas på samma dag

I går skulle den gamle resa sig upp och det smällde till i rygg och nacke. Idag var det i alla fall inte sämre - vilket var mycket lovande. 

Planen för dagen var att cykla till Umeå för att se på Melvins fortbollsmatch, och efter matchen cykla vidare. Jag hade kvällen innan gjort specialpannkakor och packade nu med möjlk, kaffe och vatten för cykling.

Innan avfärd masserade Katten musklerna i ryggen och nacken. Problemen sitter i nackspärr och muskelspänningar och hennes händer tillsammans med Voltaren gjorde underverk. Det blev helt klart bättre, om än inte bra.

Jag kom iväg sent och Katten som åkte bil med Melvin kom iväg före mig. När jag kom till Umeå tog jag en mindre smart väg vilket gjorde att det blev bra mycket längre. Jag han dock precis till matchen.
Det blev en trevlig match i gassande sol som slutade 6-6. Perfekt - alla glada.

Efter avslutad match cyklade jag hem till Klas, som bor i närheten av där matchen var. Efter ett tag kom bror som också cyklat från Vännäs. Tillsammans tog vi en tur på södra sidan mot Vännäs.
Klas tog en bild på mig in action
--- och jag tog en bild på bror och Klas.

Från kanonväder slog det om och himlen öppnade sig. Vi blev rejält blöta, men faktiskt inte så kalla. Framme i Vännäsby blev det en paus på Statoil innan vi vände tillbaka mot Umeå. När vi följt Klas någon mil vände jag och bror åter hemåt mot Vännäs.  Roligt att cykla med andra. Totalt blev det närmare 11 mil idag i ett relativt moderat tempo.



Avslappnad Klas på Statoil
Direkt efter avslutad cykelrunda blev det en snabbdusch innan hela familjen gick till bror med familj. Vi skulle fira att deras yngsta Iris fötts och att storebror Henning fyllt år.
Tova nöjd och glad - snart kladdkaka.

Vädret hade åter slagit om och vi kunde sitta ute och fika.
 Väl hemma blev det lite middag. Då det är MTB-tävling nästa vecka hade jag planerat att träna ner mig den här veckan. Samtidigt blir det lite träning veckan som kommer, både beroende på fotbollsmatcher, mycket arbete och att jag släpper på  träningen.

Därför bestämde jag mig efter lite betänketid för att åter svida om till cykelkläder, leta fram MTB:n och ge mig ut på Vännäs CK:s gemensamma träning.

Det blev en trevlig runda, där jag tryckte på mindre än vad jag brukar på våra gemensamma träningar. Det blev några fartökningar, men i övrigt väldigt kontrollerat. Det var helt i linje med plan.
Hans och Niklas i front.

En paus för att vänta in alla. Frustrerande att stå still på grund av mygginvasion. Vet inte var alla kom ifrån.

Helmersson i stilstudie i ett av många lerpartier idag.

En smutsig man anlände hem. 




Efter avslutad träning som tillsammans med förmiddagens cyklande uppgick till fem timmar blev det ett pass med tvättning. Både cyklarna var smutsiga och det tog en rejäl stund innan de åter var igenkännliga. Därefter skrubbning av man och cykelkläder. Efterarbetet tog nog nästan lika lång tid som cyklingen, men vad gör man inte för sina ögonstenar till cyklar!?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar