tisdag 14 oktober 2014

Ny cykellampa - Lysande i mörkret

Jag har i flera år funderat kring att jag kanske skulle jag ägna mig åt lite mer utomhuscykling även under vintersäsongen. I vanliga fall blir det många timmar på trainern från november till april med något avbrott för en utlandsresa och cykling i finväder. Att cykla på min MTB under denna tid har dock hört till ovanligheterna. Ja, jag vet att mina luftrör har svårigheter med kyla och att de brukar protestera så mycket att jag ibland får stå över träning efter att allt för mycket kall luft dragits ned i lungorna.

Nu tänker jag dock göra ett nytt försök, i alla fall på varmare dagar.

En annan sak som satt stopp är att jag inte haft någon bra belysning för cykeln - men nu har jag i alla fall löst den delen.

Jag har nu beställt: IM Black Sun II Led. Jag hoppas det är ett bra köp.

Lampan har i alla fall fått goda recensioner från Bike och Canyon. Inom kort är den nog på plats och då satsar jag på att återkomma med ett eget omdöme.


Bike:
Lyssna nu alla som vill prova mörkerträning! Black Sun setet är inte bara högpresterande utan också användarvänlight. Men framför allt skänker priset ett leende på dina läppar. "

Canyon:
Vi har också provat lamporna under våra mörkerträningar och kom till följande slutsats: Suverän ljusstyrka och fint ljus till ett sensationellt pris! 



Alla funktioner i korthet:
10 Watt LED fån Cree med 1000 Lumen
Extremt ljusstarkt och brett sken gör lampan idealisk för alla typer av användning och terrängtyper
3 timmars brinntid vid full ljusstyrka
4 effektlägen: 100 %, 50 %, 10 % och stroboskop
Li-ion batteri (4.4 Ah, 7.4 V)i tåligt ABS hölje. LED-lampa som visar batteristatus (rött ljus lyser när 10 % återstår).
Lampa 122 g, batteri 257 g
CNC fräst aluminiumhylsa i god kvalitet
Helt vattentät
Fyllig tillbehörslista gör det möjligt till perfekt passform av både lampa och batteri (inkluderar fäste och förlängningskabel).
Rigorös kvalitetskontroll på varje exemplar
Inte STVZO godkänd

6 kommentarer:

  1. Här tänker vi lika, jag är också en som har lite problem att träna seriöst ute när det är kallt mina bihålor gillar det inte riktigt. Men jag har också tänkt försöka få till några utomhuspass med mtb:n när det inte är för kallt. Bra belysning är a och o! Jag kör sen två vintrar med ett rejält framlyse som lyser upp rejält.
    Har även funderingar på värmeväxlare typ airtrim eller nått sånt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter lovande. Bra tips om airtrim. Den verkar lovande. Har provat en liknande variant för några år sedan som dock inte fungerade. Jag behöver någon typ av "andningslösning" om det ska bli någon verkstad av utecyklingen.

      Radera
    2. Jag ska beställa Airtrim Sport från skistart.com för 425:- just nu.
      Sport för att den är lättare att andas i Astma har tjockare filter och
      är inte optimala för oss som kommer upp i andningsfrekvens när
      vi tränar. Astam modellen blir för tung att andas i helt enkelt!
      Finns några tabeller längst ned som visar temp på luften inne i
      masken vid en ute temp på -22 respektive -10 vid några olika
      typer av aktiviteter...

      Radera
  2. Köp på dig ett gäng cree t6 bike lights från ebay. Kostar lite och ingenting ligger runt 150kr och lyser minst lika bra som den där om inte bättre till och med. Dom ligger på från 1000 -2000 lumen ja kör 2st på styret och en på hjälmen. Fins inte en sten eller gropp som man inte ser.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aj då, André. Nu hoppas jag verkligen att min lampa duger något till. Min lampa kostar alltså mer än dina tre lampor tillsammans.... Inte går det att ändra sig heller då beställning redan är lagd. Jag ska dock ta med mig ditt tips om jag behöver fler lampor.

      Radera
  3. Den lyser säkert helt ok. Dom har även en variant på jula som är eller har varit på rea för nån vecka sen på runt 1000 lumen för 299 som många gckare köpte på sig och den lyser riktigt bra. Ser ut exakt likadan i formen.

    SvaraRadera