torsdag 22 januari 2015

Fullständigt havererad.....

Dagen efter testet av mitt vänstra knä har det känts riktigt hyfsat. Enligt plan startar jag försiktigt och vilar idag.

Nu har jag dock kört bort en massa skrot och sedan har Katten och jag burit tvättmaskin och torktumlare. Den ena en bra bit och sedan upp på en släpvagn. Just denna del var inte optimal för knäet, och just nu har jag åter fått lite känningar. Jag hoppas det är kortvarigt.

Varför vi burit en massa grejer. Tvättmaskinen var ofin nog att fullständigt haverera, och det är dags att köra den på skroten. Ovanpå tvättmaskinen stod torktumlaren som ännu är hel. Allt var inmonterat i vår tvättstuga, så det var en del bök. Sedan är det ju lite tyngd i dessa grejer.

Vår tvättmaskin har alltså lämnat oss. En tvättmaskin som när den köptes var bäst i test, och som fortfarande är bäst i test på flera sajter. Vår maskin var dock inte bäst i test. Trasig efter 4 år och dessutom repad en gång efter två år.
Denna är beställd. En enklare och billigare variant, men förhoppningsvis mer hållbar.....
Ny maskin är beställd och förhoppningsvis snart på gång. Det är ju inte helt optimalt att vara utan tvättmaskin, då man vanligen tvättar träningskläder mest varje dag. Sedan tillkommer den "vanliga" tvätten.

Jag hoppas den nya maskinen levereras inom under början av nästa vecka, så vi hinner montera den innan vi åker till Gran Canaria nästa lördag morgon.

Om knäet är bra i morgon är planen att träna ordentligt fredag och söndag. På lördag har jag innebandymatcher med sonen, så då kan det bli tight med träning.


8 kommentarer:

  1. Det där är väldigt konstig Tomas??? Efter rätt lång tid i tjänst havererade vår första tvättmaskin i huset. Vi åkte raskt in på elgiganten å köpte en stoor dyr sak från UPO eftersom vi var fem i familjen hemma på den tiden. Redan efter 2-3 månader fick elgiganten skicka hem en reparatör som först inte skulle repa maskinen nått om en slang som var trasig som inte borde vara trasig??? De tyckte vi hade gjort åverkan på maskinen, hur då undrade jag. Nå nu fick vi repat eländet efter kontakt med UPO själva men inte gick den bra å naturligtvis den bästa maskinen från UPO totalpajade efter bara knappa tre år om ens det! Då köpte vi en billig tvättmaskin för runt 3000:- och körde det finska skräpet på tippen! Den har givetvis gått som en klocka i säkert 7-8 år nu Elektro-Helios är märket en lågpris maskin men ack så mycket bättre än den där "måste" maskinen från UPO som vi blev pålurade i och med att säljaren menade att med såå många i familjen pallar inte en billig maskin!!! Inte det inte?
    Med andra ord lita aldrig på en säljare!
    Försiktigt nu med knäet cykelbroder! Du ska ju snart iväg... Tat lugnt nu! Väääldigt försiktig träning i så fall. Jag skulle nog rehab träna på i stort sett ingen belastning alls bara kadens just för att främja blodflödet ikring knäet! Inte belasta alls så det får några dar till innan ni drar... Ett tips från coachen! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ofta får man bättre kvalité när man betalar mer. Men både din och min erfarenhet visar att det inte alltid stämmer. Vi får hoppas att vårt nya köp fungerar, precis som ert budgetköp.

      Du har rätt - Bättre att tänka själv.


      Du har nog helt rätt. Men inte är det lätt att vila eller slöcykla....

      Radera
    2. Nej Tomas! Tänk inte slöcykla tänk Rehab! Rehab! Rehab! För det är ju det du måste ha just nu för knäet skull. Jag satt på motionscykel i vardagsrummet å tänkte ungefär så här i två veckors tid: Det här är Rehab inte träning och det ska jag köra till dess knäet är så pass bra att jag kan börja TRÄNA!

      Radera
  2. Tur iaf att du har föräldrarna boende väldigt nära så ni kan gå dit och tvätta! Annars hade ni fått gå med smutsiga kläder :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att gå smustig, naken eller tvätta i älven hade inte varit några bra alternativ. Tur då att vi fått hyra in oss hos er tills ny tvättmaskin är på plats.

      Radera
  3. Elgiganten ogillas då av mig, där går jag inte ens in (ska inte tråka ut er med tråkiga anekdoter)
    Miele gillas dock skarpt, dyrt men satiken vad bra grejer. Diskmaskinen hörs knappt och ur tvättmaskinen så är tvätten i princip torr då man tar ur den...men man kan ju ha otur med allt....även med en Volvo :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag har väl egentligen inget emot själva elgiganten men vissa säljare alltså!!!
      Visst handlar jag därifrån om de är billigast på varan jag ska handla typ min nuvarande mobil men då har jag gjort min research så jag vet exakt vad jag ska ha innan jag kliver in på affären. Inget säljsnack!

      Radera
    2. Som du säger. Men saken är ju den att prylen kan gå sönder och då är min erfarenhet att tex Elgiganten är totalt värdekass på handlägga det. Tacka vet jag Cyberphoto eller vår lokala Audio Video affär, där snackar vi service...värt varenda extrakrona

      Radera