tisdag 3 februari 2015

Gran Canaria - På sydfronten intet nytt

Idag är det fjärde dagen på Gran Canaria och Playa del Ingles.

Nu på morgonen gick vi alla till Ulla-Britt och Lennart för att fira Ulla-Britts födelsedag. Det blev ett gemensamt fika och en bra stund. Jag önskar Ulla-Britt och alla andra en bra dag.
För en stund sedan for Katten ut med Anders för en löprunda. Roligt att Katten fått träna dessa dagar, och jag hoppas det fortsätter på den vägen.
Vädret är fortsatt kyligt och än så länge har jag haft långbyxor och långärmad tröja all tid sedan jag kom till ön.  De extra värmefläktar som vi fått till rummen och som körs dag som natt har verkligen varit bra. I går kväll bad vi också om extra filtar, så i natt har det blivit dubbla varianter. Nu behöver vi inte frysa på natten. Solskyddsmedlet är av förklarliga skäl inte öppnat. Nu här på morgonen syns i alla fall lite sol i fjärran, vilket är första gången. Prognoserna visar att vädret inte ska bli bättre, men det är bara att acceptera och förhålla sig till. Man kan ha det bra ändå.

Mer störande är det då med den förkylning jag dragit på mig som idag fyller en vecka. Det blir långsamt lite bättre, men det är nog tyvärr flera dagar(om det ens blir något på hela resan) innan det kan bli aktuellt med någon riktig cykelträning. Mitt nya mål är att jag hoppas att jag i alla fall kan sitta på cykeln och rulla en liten bit. När det blir. Ja, det är osäkert.

Förkylningsepidemin sprider sig och nu är vi sex stycken som är med i detta tveksamma lag. Än så länge har Katten klarat sig, men Melvin har börjat få ont i halsen.

I morgon fyller pappa Lennart 70 år, så även i morgon blir det födelsedagsfirande på morgonen.
Både i dag och i morgon blir det födelsedagsmiddagar på särskilt utvalda restauranger.
I går var det skola här då barnen har med sig rejält med läxor från sina skolor. Tur att de är ambitiösa och duktiga. Det blev en del kvar att göra, så vi ”leker” skola fler gånger.


Vi har det bra, men otåligheten och frustrationen börjar närma sig. Jag har lyckats hålla den på avstånd, men inte ens jag kan hålla emot hur länge som helst. Snälla fru bacill - Lämna mig!

2 kommentarer:

  1. Meh! Värmefläktar och filtar???
    Det låter ju rent utav otroligt... Jag har väl aldrig hört på maken...
    Kan bara önska dig bättre väder och ett snabbt tillfrisknande!

    SvaraRadera
  2. Fru bacill verkar efterhängsen!
    Dessutom har ni inte vädergudarna med er! Det är ju inte bara de två resorna med Lennart och Ulla-Britt som bjudit på dåligt väder. När ni var med oss till Mallorca var det ju det sämsta vädret i maj sedan mätningar börjat göras!
    Grattis till Lennart på 70-årsdagen i morgon

    SvaraRadera