måndag 2 februari 2015

Gran Canaria - Inte mycket som värmer!

Det har gått några dagar sedan jag hördes av på bloggen. Vad har hänt sedan sist?
Vi har anlänt till Gran Canaria och inkvarterat oss i våra Bungalows. Vi har varit på trivsamma luncher och middagar och vi har tagit det lugnt.
Sonen har det bra och är nöjd
Sonen har riktigt skoj och leker med alla andra grabbar på resan. Roligt att se hur de trivs. Katten var ute och sprang i går och idag har jag skickat iväg henne mot Fataga på cykeln. Nu kom hon precis hem och skällde på mig för de branta utförslöporna efter första utsiktsplatsen. ”Hur kan du skicka ut mig i dessa extremt branta utförslöpor?!” Jag svarade: Då känns det bättre nästa gång…
Trevligt med lite mat
Själv har jag inte gjort någonting då fru Bacill vägrar ge med sig. Än så länge är det ingen ”katastrof” men några dagar till utan att få röra sig är inget vidare för humöret och framför allt inte för formen och förberedelserna inför säsongen.
Många matbilder blir det...
Jag hade ju i min säsongsplanering planerat in 30 timmars träning under dessa två veckor, och då är det inte optimalt om det helt försvinner. Framför allt då det knappt blev träning under förra veckan då jag var förkyld redan innan avfärd och veckan före det blev det inte heller träning på grund av knäproblem. 
Rörliga grabbar
För närvarande ligger jag på 14 missade träningstimmar i förhållande till plan, de senaste tre veckorna. Det är ingen katastrof bara jag snart är fri från förkylningen, men håller den i sig stora delar eller hela resan, ja då måste jag göra om träningsprogrammet för hela våren och från att legat bra till träningsmässigt är det ett annat läge.

Men än så länge har jag haft det bra här trots allt och jag har hållit uppe humöret. Det blir nog svårare för varje dag som går med så dåligt mående.

Tyvärr är inte heller vädret vad det borde vara. Det blir kallare för varje dag och nu är det så pass kallt att man fryser med långbyxor, t-shirt och långärmad tröja över. Det behövs alltså jacka mm. Själv har jag med mig t-shirts, korta shorts och cykelkläder. Två långärmade tröjor och två par långbyxor blir lite tunt på 14 dagar om det fortsätter så här. Tyvärr verkar det dock inte bli varmare enligt de prognoser som finns.  Vi var här även på Lennarts 60-årsdag. Då sa de att det inte varit så kallt på Gran Canaria på 60 år. Sedan dess har jag varit på många cykelresor i januari-februari med bra väder. Nu när vi åker 10 år senare då Lennart fyller 70 år, verkar vädret inte ha varit så dåligt på 10 år, då vi var här sist med samma människor. Det verkat ha gått lite troll i detta?

När man då inte kan sitta ute och inte träna kanske man ska göra bort en del arbete, blogga eller liknande. Men det har inte varit möjligt förrän nu. Det har nämligen varit fel på mitt telefonabonnemang och det finns inte någon wifi på hotellet. Jag har alltså varit helt urkopplad från omvärlden.  Jag har kontaktat jobbets IT-kontor och jag vet inte om de gjort något särskilt men för en halvtimme sedan började det fungera. Så nu blev det alltså en återkoppling via bloggen och jag har möjlighet att göra en del arbete.
Vår uteplats
Detta inlägg lät nog lite negativt?!

Men vi har det bra tillsammans och så länge sonen har det bra lyfter det humöret. Det är också roligt att åka med flera andra familjer. Tur i oturen var inte detta en ren cykelresa, då skulle man kunna prata om frustration. Då hade jag nog gått bärsärkagång.

Men nu hoppas jag ändå att förkylningen snart ger med sig, åtminstone så jag kan komma ut på cykeln och rulla lugnt. Annars blir det nog svårt att hålla upp humöret många dagar till……

4 kommentarer:

  1. Ja du min cykelkompis Fredrik som kommer ner på fredag med Andreas är bekymrad för prognosen är ju inte alltför lovande om man säger så tyvärr!!!
    Hoppas verkligen det blir bättre med din förkylning ja å vädret också!!!
    Men du det går inte att ta igen förlorad tid som gått till spillo fortsätt från där du är bara. Kanske att du måste anpassa träningen lite men försök absolut inte ta igen förlorad tid ingen bra ide...
    Till sist krya!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, de får nog fortsätta att bekymra sig...

      Nej, man kan inte träna igen förlorad tid. Däremot kan man lägga om träningsveckor etc. Det är det jag kommer behöva göra. Det har nu försvunnit kvalitets- och mängdträningsveckor, vilket innebär att träningsplaneringen behöver justeras. Dvs vilka veckor som ska vara lugna/hårda etc.

      Riktigt surt med förkylningar, och särskilt när man är i utlandet och har med sig cykeln....

      Radera
  2. Men så tråkigt både med förkylning o väder. Tur att melvin har kul i varje fall.

    För att sympatisera ligger jag i sängen med magsmärtor och 38,5

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte skoj alls.

      Ja, inte behöver du sympatisera med mig, Så det är lika bra att du får må bättre och ha mindre ont.

      Radera