tisdag 30 juni 2015

Ett kungarike för ett dischjul & planerad start i SM

Ja, riktigt så allvarligt är det inte. Dessutom har jag inget kungarike att erbjuda. Men nog skulle det vara roligt att få möjlighet att kunna göra en maxinsats. 

Alla jag pratade med vid helgens Gottne Veterancup sa att det gör 45-60 sekunder om jag skulle ha dischjul på min tempohoj.

Jag är som ni vet ny i gebitet och tänkte att jag först skulle prova om det var något för mig innan jag investerade i ett dyrt dishjul. Nu fick jag lite blodad tand förra helgen och på fredag blir det förhoppningsvis start i SM som äger rum i Sunne.

Jag har inga förhoppningar om en god placering utan denna gång är det främst ett lopp för att lära och se. Men lite surt känns det att då dessutom bjuda på upp till en minut. Det skulle vara skönt om det räckte med orutinen och en icke optimal sittställning. Ja, om vi räknar bort att benen skulle kunna vara starkare om träningen flutit bättre under maj och juni. Men förhoppningsvis får jag fler chanser på SM och då hoppas jag kan utmana på riktigt.

Jag skulle dock inte tacka nej om du eller någon du känner mot förmodan har ett dischjul som du/de vill låna ut. Skriv då en kommentar eller ett meddelande direkt till mig.

Ja, oavsett dischjul eller ej hoppas jag få ut max av kroppen. Egentligen är det så att bara jag kommer till start och inte gör bort mig fullständigt är det en seger om jag tänker på hur mitt liv varit det senaste året.

På torsdag är det exakt ett år sedan vår lilla dotter Tova dog och lämnade oss för alltid. Året som varit har varit jobbigt på många sätt och vis. Det är, har varit och kommer att fortsätta vara tufft, men jag och vi försöker att orka vilja och orka må.

En av dessa saker som handlar om att vilja och orka sker nu i helgen. Det är alltså så att om kroppen vill så blir det två starter i SM här i Sunne. På fredag i tempo och på söndag i linje. Lördagens partempo står jag över.
Jag har mer rutin i linje, så här kan det kanske gå lite bättre. Men loppet är mycket chansartat och jag har lite rutin att cykla i så stora klungor med så många starka cyklister. Det blir så extremt viktigt med positionering mm. Senast jag räknade var det över 100 cyklister till start i min klass. 

I linje är jag nöjd om jag får till det taktiska och vid målgång känner att det är en maxinsats. Bara det är ett högt mål. Sedan hur långt det räcker om jag skulle uppnå detta är osäkert, men inte heller här har jag i år så stora förhoppningar.

Det känns i alla fall spännande och utmanande att mäta sig mot så många starka cyklister och bara rent allmänt förhoppningsvis delta i mitt första SM.

Nu har jag rengjort cyklarna och de är nog redo för start!? I morgon onsdag blir det ett första cykelpass efter urladdningarna lördag och söndag. Sedan blir det nog också några turistaktiviteter. 

I dag var vi på Mårbacka och hälsade på Selma Lagerlöf. Eller i alla fall hennes hem.

2 kommentarer: