måndag 14 september 2015

Bättre inställning

Det har gått lite trögt med uppdateringar den senaste tiden. Kraften och motivationen har inte riktigt räckt till. Jag har helt enkelt fokuserat på annat. Jag har dock fått till en del träning.

En dryg vecka har rullat förbi. Förra måndagen var vi på skoldialog och träffade utrikesminister Fridolin. Han blev lite imponerad av att jag hade koll på våra kända 56:or. Har du koll på dem?

Varför vi snackade detta - ja det är en annan historia.

I tisdagskväll skjutsade jag sonen på fotbollsträning och därifrån var vi några som cyklade till Rödåsel och tillbaka. Jag hade intervaller på schemat, så vid mina förningar tryckte jag på riktigt bra. Känslan var god och det blev en bra genomkörare med ganska så höga wattal i spets och sedan vila längre bak i kön. Totalt blev det 14 minuter i pulszon fem. Vi rullade på riktigt bra med ca 38 km/h under 5 mil. Efter träningen hämtade jag sonen och vi åkte hem.

I onsdags fortsatte jag mitt stora mission att få till en bättre ställning på tempohojen. Först blev det ca 25 km med ett antal stopp och vissa korrigeringar. Sedan hem för en paus och därefter ut igen på ytterligare 27 km efter ganska stora justeringar. Om det kändes bra - inte särskilt.

Torsdag och fredag hade kommunens ledningsgrupp utvecklingsdagar i Umeå. För att få till lite träning rullade jag dit på torsdagen och hem på fredagen, vilket innebar 70 km på träningskontot. Dit gick det lugnt hela vägen. Hem gick det lugnt med några tjugosekundersintervaller.

I lördags hade sonen fotbollsmatch i Umeå. Han fick åka med en kompis pappa vilket gjorde att jag fick möjlighet att cykla till Umeå, se matchen och sedan cykla hem. Pojkarna var duktiga och jag fick efter en liten extrarunda ihop 3 timmars cykling. Bra.

I går blev det träningsvila och medan Katten målade på huset satte jag upp några skjutdörrar till en av våra garderober. I och med att det gått troll med min satsning på att optimera sittställningen på tempohojen ställde jag också tillbaka cykeln i ursprungsläget jag hade i början av juli då det kändes bra, men inte optimalt. Enda skillnaden var att jag lutade sadeln lite mer framåt och höjde densamma lite.

I kväll var det så dags för att prova cykeln igen, och för första gången på åtminstone en månad kändes det bra. Sedan om det är en effektiv ställning är en annan sak. Jag trampade 33 km utan att få problem med någon del av kroppen - riktigt positivt. Dock var benen trötta idag och jag hade problem med att få upp trycket. Jag hoppas att kraften kommer tillbaka inom kort.

Till helgen är det dax för årets sista maxinsatser. Återkommer kring detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar