fredag 1 april 2016

Mallorca - spöregn och stelfrusna kroppar

I går blev det en lugn start på vår Mallorcaresa. Vi rullade i snacktempo under tre timmar. 

Pulsen var aldrig hög och delar av rundan kändes helt okej. Mot slutet kändes dock kroppen lite underlig. Jag kände helt enkelt inte igen den. 

Efter träningen hade jag en fortsatt difus känsla, vilket inte borde ske då ansträngningen varit låg. 

Det var dock riktigt roligt att få rulla ute på cykeln.

I morse när jag vaknade var jag åter rosslig (kroppen har som många av er vet varit ur fas i närmare 6 veckor) och Katten tyckte jag lät som en som rökt under många år.

Vi satt under frukosten och funderade om det skulle bli någon cykling. Förutom min irriterande kropp väntades det en hel del regn.

Vi bestämde oss till slut för att cykla en stund även idag. Min kropp har ju varit ur fas många veckor och vila eller lugn träning har inte tidigare gjort någon skillnad för måendet. Jag valde att tro på det även denna dag och vi begav oss av.

Till en början var det ca 14 grader och uppehåll, men så började det droppa. Sedan var det ingen hejd utan resten av rundan bestod av hällregn. När temperaturen ligger på 10-11 grader, ingen del av kroppen är torr och det fortsätter att kyla både uppifrån och från de djupa pölarna på vägen, då spelar det ingen roll att vi var hyfsat klädda. Kalla blir man ändå.

Efter ca 100 minuter i spöregn kom vi fram till LlucMajor och vi behövde verkligen hitta en restaurang för att värma oss. Det gick fint och vi beställde pasta respektive pizza med lite kaffe till efterrätt att värma händerna på. Gott och välbehövligt.

Vi satt ca en timme och skakade av kyla i våra genomblöta kläder innan vi tog raka vägen tillbaka till Can Pastilla och vårt hotell.

Väl på hotellet kastade vi av oss kläderna och ställde oss länge i duschen för att tina upp. Framför allt mina blå fotleder behövde värme. 

Efter duschen tog vi på oss kläder och kröp ned under täcket i sängen som ytterligare en åtgärd för att få upp kroppsvärmen.

I sängen blev det lite "Reddingon" på Viaplay innan det efter någon timme var dax att ta hand om blöta och smutsiga kläder.

Dagens runda blev ca 3 timmar med mycket lugn intensitet med låg puls och låga wattal. Kroppen kändes ok med den intensiteten. Men hur det känns på högre pulstal än ca 65 procent av maxpuls är osäkert. Trots dåligt väder var det ändå ganska skoj.

I morgon hoppas vi på bättre väder, och att mitt rossel inte försämras av all kyla som var idag. Helst mår jag ju till och med bättre.

Ja, sedan behöver ju även Katten kunna cykla. Hon var lite urlakad i dag efter träningen, vilket är fullt normalt då hon varit sjuk i så många veckor.

I morgon hoppas jag skriva om trevlig cykling och fint väder. Bilder? Inga idag förutom den vid lunchen som togs med telefonen och skakade frusna händer. Alldeles för regnigt och kallt.

Gårdagens fråga: Svaret är 8 minuter. Detta utan att stressa. Imponerande snabbt skulle jag säga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar