fredag 29 april 2016

SMACK-tempot: Full fart dagen innan loppet

Mitt på dagen anlände jag till Märsta norr om Stockholm. Jag checkade in på Bo Kloster Villa hotell, där jag nu ska bo två nätter. Boendet var väldigt litet, men nyrenoverat och prisvärt. Sedan ligger det också perfekt till med bara ca 6 km till starten för Smacktempot som är deltävling 3 i Sverigecupen.

Jag är ju ganska ny i denna "cirkus", så inte heller detta lopp har jag varit med i under tidigare år. Det innebar att det är extra viktigt att reka banan. När du trampar tempolopp är det faktiskt viktigare än många tror att ha koll på hur bansträckningen ser ut, hur kuperat det är och annat som kan vara bra att känna till.

Det blev en tur med bilen till starten och sedan rullade jag igenom banan. Min känsla var att det är hyfsat kuperat och att kilometer 9-21 är klart mer teknisk än förra veckans tävling. Sedan är vägen hyfsat smal och asfalten var sådär. I början och slutet är det lite mer av pang på. Rent praktiskt är det bara en 90 gradare med vägbyte vilken du tar två gånger då det är vändpunkt efter 15 km. Just innan vägbytet på tillbakavägen är det en kraftig sväng, där det gäller att vara vaken om det inte ska bli vegetationsbesök.

Efter att ha checkat Smacks bana rullade jag vidare mot Wira-Bruk där starten är för söndagens tävling - Hofvettempot. Även denna tävling ingår i Sverigecupen.

Efter att ha rullat på ett bra tag på smala vägar nådde jag fram till söndagens bana. Här lär jag inte köra vilse i alla fall. Du startar efter en väg som du följer 15 km och sedan vänder du tillbaka på samma väg och visaren ska visa 30 km när du rullar i mål. Även söndagen bjuder på en kuperad bana. Dock är den tekniskt lättare då det mest går rakt fram. Däremot finns det en rejäl klättring som är ganska lång och med +5% lutning. Sedan lär det om det blåser vara riktigt kännbar kantvind.
Bilden är från fjolåret. Var svårt att fota sig själv när jag cyklade...
När även bana två var rekad åkte jag tillbaka till boendet för ombyte. Nu var det dags att rulla ur benen efter en hel dag i bilen. Färdigombytt kastade jag in cykeln i bilen och åkte till starten för morgondagens tävling. Totalt rullade jag 26 av banans 30 km. Vindarna var kraftiga och blåser det lika mycket i morgon blir vinden helt klart en viktig faktor. Blåser det mer, ja då får du hålla i för att undvika dikeskörning.

Att åka till boendet, reka två banor och sedan mjuka upp kroppen tar tid. Väl tillbaka på boendet var klockan nästan åtta på kvällen och då var det dags för middag.

Förutom att äta och dricka lite mer ska jag nu mest ladda inför i morgon.

Det blir en ovanligt sen start. Trots att första start är 11.00, startar jag inte förrän 14.28. Det beror på att det är väldigt många deltagare och att min klass startar näst sist.

Jag har provat att justera en del i mina förberedelser i jämförelse med tidigare tävlingar. Vi får se om det är positivt, negativt eller inte har någon betydelse.

Nu hoppas jag benen är pigga i morgon. Jag är medveten om att banan inte passar lika bra som förra helgen, men inte har jag gett upp för det. Jag trampar det jag kan och sedan får vi se hur långt det räcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar