fredag 29 september 2017

Ny trainer - Elite Direto

Det är mycket nytt som dyker upp just nu. Men snart är jag färdigkittad för försäsong och nästa säsongs tävlingar.

Som jag skrev förra veckan hade jag beställt en ny trainer som på ett ännu bättre sätt skulle möta mina behov.


Trainern dök upp i slutet av förra veckan, men än så länge har jag bara byggt ihop den, kalibrerat effektmätningen och kollat en del på appen.

Anledningen till det är att jag kunnat cykla ute en del, varit på konferens en del och dessutom har jag inte börjat med min strukturella inomhusträning än. Så egentligen är jag glad att jag inte hunnit prova. Lär ju ges tillräckligt med tillfällen de närmsta 6 månaderna innan det är dags för utesäsong igen.

Jag är nu alltså med Elite Direto. En helt ny trainermodell som enligt tester ska möta alla mina behov. Den ska också vara riktigt bra.

Vid tester har den jämförts med de dyraste trainers som finns på marknaden samtidigt som den prismässigt ligger många tusen under dessa.

Det ska bli spännande att testa och se om jag är blir lika nöjd. Jag kommer självklart tillbaka med ett omdöme. Jag hoppas dock alltså att det dröjer lite, för det innebär att vädret är hyfsat och jag kan fortsätta få till lite utepass.

3 kommentarer:

  1. Hej Tomas!
    Vi träffades som hastigast på försäsongsträningsloppen, ena gången på Team Sportia och sedan var jag i Vännäs också (jag som hade punktering när jag kom dit...). Har nu hittat din blogg till slut och då jag själv är på jakt efter en ny trainer undrar jag var du köpte din?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Oscar. Då har jag full koll på vem du är. Jag handlade min trainer på Mantel. https://www.mantel.com/se/elite-direto-cykeltrainer. Det är en strykande åtgång, så jag markerade att jag ville ha ett mail när de kom in i lager och beställde då direkt. Slut igen dagen efter.

      Radera
    2. Tack för det Tomas! Sitter och kollar på inköp och har ställt mig i kö på mantel. Nu är ju bara frågan hur man gör ett strukturerat träningsprogram... Jag har då ingen större aning men det kanske ger sig? Något tips?

      Radera