lördag 10 februari 2018

Blodtrycket, vilopulsen och en ny giv

Ja, då har vi avslutat tröskelblocket och nu väntar en ny giv ett bra tag framöver.

Igår var det träningsvila och från och med i dag rullar länge och lugnt igång. Tanken är att de närmsta 12 dagarna är det alltså tid i fokus. Tiden ska fyllas med lugn cykling, MAF, lite styrkeintervaller och något intervallpass. Men fokus är alltså att bygga tid.

Detta block är precis som övriga block anpassat utifrån min verklighet. Alla ni som har familj och/eller arbete förstår vad jag pratar om.

Hur får vi in den träning som krävs och ändå kan prioritera familj och övriga livet? Ingen lätt ekvation, men jag gör vad jag kan. Jag är hela tiden medveten och beredd på att behöva ompröva min planering, men gör allt för att det nya upplägget som då blir fortfarande ska leda mot målet.

Jag planerar att ägna mycket tid åt OS på okristliga natt- och morgontider. Då passar det bra med mycket och lugn cykling, och jag får loss tid på övriga dygnet. Ska jag ändå se på OS, så "kostar" ju då träningen ingen extra tid.

Nu över till något helt annat. Det var väldigt länge sedan jag kollade pulsen. Vill jag få rättvisande siffror gör jag det på min blodtrycksmätare. Så när det väl var dags fick jag en mätning av blodtrycket på köpet.

Jag kan konstatera att blodtrycket fortsatt ligger bra vilket är skönt. Vad gäller vilopulsen tror jag faktiskt inte att den någonsin varit så låg. Åtminstone inte när jag mätt den.

Förhoppningsvis innebär en sänkt vilopuls som nu ligger på 35 slag att den fysiska statusen också går åt rätt håll.
Nu är det alltså dags för att rulla igång OS på riktigt med längdskidåkning här på morgonkvisten. Vi hoppas på en bra start för Sverige. Om några timmar är tanken att jag rullar igång med lite träning.

Edit: OS-guld och fjärde plats. Ja, det blir inte mycket bättre start på ett OS!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar