måndag 19 mars 2018

Träningsläger i kyla och regn - inte riktigt enligt planen för Mallorca

Kroppen har inte känts bra sista veckan. Stelt och som om jag inte riktigt har kontakt med muskulaturen. Då jag inte kört så hårt på slutet, tänker jag att kroppen signalerat att jag ska ta det lite lugnt ett tag. Det har jag också gjort under en dryg vecka. Visst har jag kört några pass, men det är få och med lite tid.

Nu väntar ytterligare vila i morgon, så då har jag tränat 1 timme de sista 4 dagarna.

Men sedan hoppas jag få till en riktigt bra träningsvecka och att kroppen då har bestämt sig för att svara. Det är nämligen dags för det årliga träningslägret med Vännäs CK.

Jag brukar åka på 2-3 träningsläger per försäsong för att få ett brott från vardagen, för att ladda batterierna och förstås få till bra träning. Denna försäsong blir det två träningsläger och det här är det andra. Inom kort börjar så tävlingssäsongen.

Det känns riktigt kul att åka med en massa cykelvänner där bara cykel är i fokus. Men en smolk i bägaren i år är att södra Europa har katastrofväder. Väderprognoserna för Mallorca är allt annat än bra.

De brukar säga att mars är ostadigt och att det kan bli så kallt som 17 grader, men också mycket varmare. I fjol var jag ned två veckor tidigare och hade riktigt bra väder.

Nu säger väderapparna i Sverige och i Spanien att vi har att vänta mellan 7 och 10 grader de första dagarna och en hel del regn. Som varmast 15 grader på hela veckan. Dagen efter vi åker hem ser det ut att bli bättre.

Vi har förstås också planerat att besöka bergen efter västkusten. Men hur det blir med det är riktigt osäkert. Verkar inte bli någon lek att vara ute i det vädret en hel dag. Bilden nedan är prognosen för Valldemossa. De dagar som inte syns i bilden och är framöver, ser inte bättre ut.
´


Jag som brukar ha bra väder på mina utlandsresor verkar vara i ett stim med sämre väder, då det sett ut så även på de två senaste resorna. Ja, inte fullt så illa som det verkar bli nu förstås.

Blir det så hår dåligt väder kommer denna resas bästa dag vara sämre än den sämsta för alla mina tidigare resor.

Men vi får göra det bästa av saken och verkligen hoppas att det i alla fall inte regnar så mycket. Kyla går att hantera om du är ute en heldag. Det är svårare med regnet. Vi får också vid behov se över planerade rutter mm.

Ja, i morgon kväll åker jag och första cykelpasset är på tisdag eftermiddag. På kvällen lär du få en uppdatering om cykling och väder. Vi hoppas på en positiv sådan.

4 kommentarer:

 1. Det är oftast lite varmare när man är på plats än vad prognoser säger. Jag hoppas så är fallet även denna gång för er skull. Men det är ju som du säger tokdåligt väder i hela sydeuropa! Lyckat till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, så har det ofta varit. Det som ställer till det är att jag denna gång även kollat Spaniens egna prognoser som brukar stämma bättre. Prognoserna denna gång är ca 10 grader kallare än det år då du var med oss och du tyckte det var väldigt kallt. Med andra ord kan det bli utmanande.

   Radera
 2. Mmm såg det säger bara BRRRRR! Fi fasen va kallt! Pratade precis med Fredrik R som varit i sydspanien en vecka med Kent han berättade att de har haft kallt, blåsigt och regnigt hela veckan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och i veckan har det snöat rejält på vissa delar av fastlandet... Ur led är tiden.

   Radera

Min blogglista