lördag 30 juni 2018

Gottnes tempolopp i Swecup - Seger och upp i totalledning!

Idag var det dags för 4:e deltävlingen i tempocupen, Swecupmasters. Den första missade jag på grund av mina ryggproblem som fortfarande spökar, men läget är ändå bättre.

Efter ca 4 veckor med nästan bara rehabträning tog jag mig ned till Götene och lyckades klämma mig in på tredje plats, en bra bit från segraren Patrik Boström från CK Fix.

Den tredje deltävlingen ägde rum i Västerås på en för mig perfekt tempobana. Alla de bästa tempocyklisterna var på plats, men samtidigt hade jag dagen. Det blev seger vilket var mycket överraskande för mig, men desto roligare. Niclas Näslund från Cykloteket Racing Team blev tvåa och Patrik Boström trea.

Så idag var det dags för den fjärde deltävlingen som anordnades av Gottne CK i Sidensjö (söder om Örnsköldsvik). I de tidigare tävlingarna har det varit många med och långt ifrån alla har kommit på poängplats. Idag var det ett tunt startfält, vilket jag tror delvis beror på att det förra veckan var SM nere i Skåne och dessutom är inte många från övriga landet redo att transportera sig lika långt som vi från Norrland som har långt till alla tävlingar utom denna.

Min kropp är fortsatt inte riktigt i slag och i stort sett alla har i dag kommenterat att jag låter rosslig. Tyvärr har de rätt. Det sista saknas både utifrån det och att jag haft mycket begränsad träning på slutet.

Nu är ju dessutom Gottnes tempobana riktigt tuff och idag kryddades den med en hel del vind. 

För första gången någonsin kände jag att jag var tydlig favorit, och borde vinna. Kanske tog det bort en del kämpaglöd. Hur som helst ledde det och min lite mindre bra känsla i kroppen till att jag sparade mig fram till vändningen.

Jag förstod att det skulle kosta en hel del tid, då det var tuffare ut och dessutom motvind. Det är egentligen då du ska trycka som hårdast och spara lite utför och i medvind. Men jag gjorde alltså inte så idag.

Jag startade först idag och vid vändningen såg jag att det var tveksamt om jag ledde. I så fall inte med mycket. Jag tryckte därför på mer på hemvägen. Väl i mål kan jag konstatera att jag var klart långsammare än vid SM här i fjol, och jag förlorade nog det mesta på utvägen.

Nu räckte det ändå till seger med ca 90 sekunder. Idag var det viktigast med placering och inte prestationen och en seger är alltid en seger. 25 friska poäng i tempocupen, dessutom. Det innebar att jag nu är i delad ledning tillsammans med Patrik Boström. Vi har två segrar var, och var sin tredjeplats. Dessutom har vi missat var sin deltävling.

Richard Lööw från Cykloteket Racing Team gick idag upp i ledning av totalcupen med sin andraplats. Bra kört! Sedan har han kvar sin paradgren i morgon, så det lär klicka in många fler poäng.

Nu får vi se hur kroppen reagerar på detta och hur det då går i morgondagens linjelopp på en för mig väldigt tuff bana med nästan 1000 höjdmeter på drygt 80 km. 

Därefter är det en månad till nästa tävling som är Nordiska i Norge. Jag hoppas på att snart känna mig fräsch för att få en omstart med mängd- och kvalitetsträning så jag kan uppbringa en ny formtopp i augusti. Men först familjetid resten av dagen och sedan linjelopp i morgon.

2 kommentarer:

Min blogglista