fredag 29 juni 2018

Sverigecupen i Gottne - Utmanande bana med höjdmeter och fina vindar väntar

I torsdags checkade vi ut från campingen nere i Västerås och började tuffa norrut. Det blev en hel del bestyr på vägen, och vi hade inte bråttom.

Idag fredag rullade vi då in i Sidensjö där helgens tävlingar i Sverigecupen äger rum. Gottne CK anordnar tempo i morgon och ett linjelopp på söndag.

Här gick SM i fjol, men minnet är som det är. Vi körde banan med med bil och det var ännu mer kuperat än vad jag kom ihåg. Då menar jag alltså tempobanan. Linjebanan är än mer krävande.

Men nu fokuserar jag på tempobanna som är en vändbana på totalt 31 km. Vi gjorde oss hemmastadda på parkeringen vid starten och sedan tog jag tempohojen och gav mig ut samtidigt som Melvin gick och fiskade.

Utför i början, men sedan är det mest uppför till vändningen. De sista 4 km i stort sett bara uppför. Idag var det dessutom storm och då motvind till vändningen. Det gick så pass tungt att på flera ställen övervägde jag att gå på lilla klingan fram. Kan helt klart bli aktuellt om vinden är likvärdig i morgon, vilket prognoserna också visar. Det blir ingen lek till vändningen kan jag säga.

Efter vändningen går det mycket utför till en början och sedan har vi två klättringar, den sista med 7,5 km kvar. På hemvägen gick det väldigt fort då det gick utför och rejäl medvind.

Hur som helst är denna bana riktigt krävande och verkligen ingen lek.

Det är väldigt tidig start i morgon bitti, redan 10.06. Hoppas att kroppen i alla fall hyfsat vill vara med trots så bristfällig träning de senaste veckorna. Jag ska alla fall köra det som går, så får vi se hur kroppen svarar.

Väckning vid 05.30, så det är nog dags att gå och lägga sig snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar