onsdag 28 oktober 2015

Förhållandet är skakigt - Kan parterapi rädda oss?

Mitt förhållande är nu rejält skakigt. Det lär behövas parterapi, men jag vet inte om det räcker för att lappa ihop relationen. För att det ska gå krävs att förtroendet återkommer och att jag åter kan börja lita på min partner. Det krävs en hel del för att vi ska landa där.

Så här ser nuläget ut:
Förra tisdagen havererade min Stages. Jag provade på olika sätt att få det att fungera, men gav upp på torsdag kväll. På fredagen hörde jag av mig till Cykelcity Stockholm som sålt effektmätaren.

Under måndagen återkom Cykelcity med en mängd frågor och flera åtgärdsförslag. Jag fick också i uppdag att vid flera tillfällen skicka olika bilder på min Stages. Under tisdagen ville de ha olika träningsfiler, så jag skickade både träningsfiler då effektmätaren fungerat och då den inte fungerat. De önskade fler bilder och slutligen föreslog de ett sätt att nollställa hela mätaren och hoppades då att allt skulle fungera. Allt utan resultat.

I dag onsdag fick jag så veta att effektmätaren skulle skickas till Cykelcity som sedan skulle skicka den till Stages.

Då jag frågade om hur lång tid det skulle ta innan vi hittade en lösning på detta, fick jag veta att de trodde det skulle ta cirka två veckor. Men de kunde inte lova något.

Detta betyder att jag vid all träning under totalt minst tre veckor får träna utan någon återkoppling på kadens, watt och hastighet. Risken är att det blir längre. Muntert? Inte särskilt.

Nu har alltså Stages flyttat ut och vi lever åtskilda på försök. Kanske kan det väcka liv i förhållandet och våra varma känslor vi haft åter väckas till liv? Jag vill ge oss en sista chans, men löser det sig inte då, så är det slut.

11 kommentarer:

  1. Kan du inte sätta Tempocykeln med wattmätaren på trainern?
    /Fredrik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så skulle jag kunna göra. Det som talar emot är att med så många intensiva pass i tempoställning är jag rädd att kroppen inte riktigt mäktar med. Jag tänker då främst på rygg, axlar och armar. Är inte riktigt van vid den omfattningen av tempocykling.

      Dessutom har jag bara finhjul som 11-delat. Jag har ingen större lust att rulla trainer på sådana (10-delat på trainercykel och racer). Drar det ut väldigt länge kan ändå dit förslag bli ett alternaitv.

      Radera
    2. Bara att använda ett 10-delat trainerhjul med den 11-delade gruppen så kör jag. Det är ju inte som att man växlar kalasmycket på trainer ändå.

      Radera
    3. Fungerar det alltså? Det blir ingen åverkan på växlar etc? Frågor från en okunnig.

      Radera
  2. Ett annat alternativ är ju att göra som förra vintern. Använda min trainer... Jag kan se både watt, hastighet och kadens 😊 Det är lite värre med pulsen, men det ska väl förhoppningsvis ordna upp sig nu när jag tvättat pulsbandet 😉

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det kan nog bli så!? I alla fall kortsiktigt.

      Frågan är bara om jag får fortsätta att göra mitt bästa för att köra sönder din trainer och svettas sönder din trainermatta.....

      Radera
  3. Det är klart du får använda min trainer. Se bara till att lämna den i det skick den är i när du startar ditt träningspass. Du får ställa en golvmopp och en hink med en trasa i garaget, av/upptorkningen lär inte ta längre tid än själva träningspasset 😂

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att städa efter passet - en stor uppoffring. Men svetten torkar ju ut inom någon vecka, så det kanske är okej utan att torka....

      Radera
    2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    3. Jag vill helst träna cykling i garaget, inte simning...

      Radera
    4. Men Katten, du gillar ju simning. Men det förstås, cykling är bättre, så vi får ordna detta.

      Radera