tisdag 5 juni 2018

Intervallfest med totalt 35 hårda minuter på hög effekt

Efter lördagens urladdning på Bikeboost har det tyvärr blivit två dagars  ofrivillig vila. I söndags främst beroende på att det var så mycket hemma som vi behövde göra så det fanns inte tid. I går var det storm, grande. Det var inte läge att åka ut helt enkelt.

Ja, sedan har kroppen känts sådär under några veckor. Vad det beror på har varit lite oklart, men allt mer har tytt på att det handlar om allergi och den höga mängden pollen. Även idag har jag känt mig trött, seg och andningen har varit ur fas. Jag var därför in på apoteket och köpte en ny sorts medicin, och kanske hjälpte det en del, då det kändes lite bättre på kvällen.

I kväll var det gemensam tisdagsträning. Vädret var tillbaka till det "vanliga" med bara 10-12 grader och inte den fina sommarvärmen vi haft i flera veckor.

Planen för kvällen var att köra oss trötta med hjälp av lite olika intervaller. 6 cyklister på plats och alla matade på bra hela kvällen. Positiv stämning och allt tröttare kroppar.

Lite uppvärmning och sedan var det dags.

I Brån/Strand väntade 3 ggr 3 km med lite vila mellan. 7 elstolpar hårt och 3 lugnt. Det innebar ca 30 sekunder hårt och 15 sekunder lugnt. Det blev 6 x 30-15 innan vila. Totalt för mig ca 4 minuter och 30 sekunder långt intervallblock.

Målet var att ligga kring 550 watt på den tuffa delen och sedan riktigt lugnt på det lugna.

Efter varje intervallblock stod vi och pratade några minuter och sedan körde vi igen. Totalt 3 x 4,5 minuter på en snittwatt på lite över 400 watt.

Vilan mellan intervallerna 3-4 minuter.

Efter tre bra intervallblock rullade vi tillbaka mot Vännäs. Först dock en spurt efter Brånsrakan.

Sedan till Vännäs och ut på Marahällan. Här körde vi ytterligare en intervall. Vi startade efter varandra och försökte jaga in de före. För egen del ytterligare 4,5 minuter och 425 watt i snitt.

Lugnt tillbaka och nu dags för backintervaller. Denna gång 2 km uppför Pengsjölia och sedan fortsatte intervallen ända bort till Pengsjö. Den andra delen av intervallen varierar det mellan platt, utför och uppför. 11 minuter på 360 watt, där vi började lugnare och tryckte hårdare mot slutet.

Nu började jag och övriga bli ganska så trötta. Men en intervall kvar. Uppför de sista stigningarna mot Vännäs. 6,5 minuter på drygt 400 watt blev resultatet.

Nu var jag och de andra nöjda. En riktigt kvalitativ träning som höll oss värmen trots kylan. Tillbaka till Gulf där vi startat träningen, och en hel del snack innan vi blev för kalla och vi åkte hem.

Ja sammantaget blev det bra. 4 x 4,5 minuter på ett snitt över 400 watt. 1 x 6 minuter på just över 400 watt, 1 x 11 minuter på 360 watt och slutligen en spurt. Så 35 hårda minuter och 70 lugna minuter.

Bra för en kylig tisdagskväll, och särskilt då det inte alls känts bra i kroppen på slutet. Nu får vi se hur sliten jag är och hur andningen fungerar när jag förhoppningsvis rullar vidare i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Min blogglista