onsdag 6 juni 2018

Tempohojen luftades med tröskelintervaller på programmet

Igår kväll var det intervallfest med Vännäs CK. Då var det korta intervaller och några längre. Mest med inriktning Vo2Max.

I kväll rastade jag tempohojen. Även i kväll intervaller på programmet. Dock mycket lugnare intervaller då tanken var att ligga i nedre delen av tröskeln. Dvs drygt 90% av FTP.

Jag rullade lugnt i väg mot Harsele där vi har vår tempobana. 10 km med lite höjdmeter, särskilt på mitten.

Ingen optimering för att få till fart då jag hade lite bylsigare kläder på grund av kylan och ingen tempohjälm heller. Ja, sedan satt träningshjulen på.

10 km lugn cykling fram till start. Sedan var planen att bränna av 3 intervaller på vardera 10 km. Mellan varje intervall ca 4 minuters vila. Tanken var att ligga på drygt 320 watt oavsett om det var platt, uppför eller utför.

Rejäl motvind ut till vändet, så inte gick det särskilt fort. Sedan svischade det lite mer tillbaka. Ja, förutom i den enda riktiga klättringen då.

Det rullade på fint och första intervallen landade på 323 watt och drygt 14 minuter. Andra intervallen blev det 328 watt och den sista landade på 334 watt och ca 14 minuter. Pulsmässigt låg det bra och först på slutet av den sista intervallen gick jag upp i pulszon fem. Snittfarten blev bara drygt 42 km/h, men det var nog ganska rimligt utifrån insats, kläder, hur cykeln var kittad och den kännbara vinden.

Totalt alltså just över 42 minuter tröskelträning med en snitteffekt på ca 328 watt var precis enligt plan och helt okej en kall onsdagskväll i utkanterna av Vännäs.

Totalt rullade jag ca 55 km och trampade ca 90 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Min blogglista