fredag 31 augusti 2018

Swecup - Svanesund: Ett försök att bryta negativa trender

Ja, då var jag åter på tur och denna gång på plats nere i Svanesund. Det är nu två helger och 4 tävlingar kvar av säsongen. Både i helgen och nästa helg är det ett tempo och ett linjelopp.

Säsongen har överlag gått mycket bra, men ryggont har skapat hack i både resultat och form.

Som det ser ut nu är chansen stor att jag hamnar på pallen i den totala tempocupen. Just nu ligger jag tvåa, men det krävs bra resultat nu på slutet för att behålla den.

I linjecupen blir det ingen pallplats i totalen. Den största anledningen till att det inte är möjligt är att jag nollar i alla GP-lopp under säsongen.

I totalcupen ligger jag just nu trea och har chans att behålla den platsen om resultaten går rätt på slutet.

För att bli sämst tvåa i tempocupen och sämst trea i totalcupen vilka är mina mål behöver jag bryta de trender jag har i Svanesund och även för nästa helgs tävlingar.

Det är faktiskt så att det bara finns två tempotävlingar jag aldrig varit på pallen. Det är till och med så att jag varit på pallen i tempo i alla tävlingar 2016-2018 förutom Svanesunds tempo och Smack-tempot. Det finns förstås orsaker till det, men jag ska göra vad jag kan för att bryta de negativa trenderna.

Linjeloppet i Svanesund och Falkenloppets bana nästa helg är faktiskt också enda ställena jag aldrig tagit poäng i linjeloppen.

Med andra ord krävs det att jag gör något mycket bättre i såväl linje som tempo i helgen och nästa helg om det ska bli en positiv avslutning på säsongen.

Till att börja med hoppas jag att ryggen håller sig i schack och att benen känns pigga när jag startar i morgon em. Då ska jag verkligen ge det ett riktigt försök.

2 kommentarer:

  1. Ska du bli 2:a i tempocupen får du ta i imorgon. Vi ses imorgon!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, jag har förstått det😊. Blir inte lätt då du är så snabb och nu dessutom på banan som passar mig sämst. Ska dock prova ta i😄

      Radera